"До любові свої повертаймо серця"

2013-11-28

/Files/images/1_ijh.JPG

28 листопада в читальній залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір – презентація поетичної збірки Любові Семенівни Денисенко «До любові свої повертаймо серця», привітати яку завітала заступник голови Шполянської райдержадміністрації Ольга Шпиця.

Любов Семенівна – педагог за освітою, поет за покликанням.

Її сердечна і світла поетична збірка адресована широкому колу читачів і вміщує щирі життєві вірші. Лейтмотивом книги звучить заклик відкрити серця любові, плекати доброту, цінувати й берегти рідних людей, уміти насолоджуватися кожною миттю життя. В збірці кожен рядок, кожен вірш – це частина чуттєвої і вразливої душі поета.

«Без поезії я вже просто не я, - каже Любов Семенівна, - бо в ній і натхнення черпаю, і виплескую свої емоції, думки, переживання. І якщо мої рядки принесуть ще й іншим радість, для мене це найкраща винагорода».

Перші твори Любові Денисенко з’явилися ще в школі. Поштовхом до написання віршів були мамині пісні та розповіді тата. Навчаючись у Черкаському педагогічному інституті відчула вона чарівність і силу поезії, неповторність нашої української мови.

/Files/images/2_rfv.JPG Лірика авторки – це художнє вираженне емоційно, духовно багатої, витонченої людської душі. Мова її творів близька і зрозуміла кожному.

На вечорі палкі шанувальники творчості Любові Семенівни прочитали її вірші. Це методист методичного кабінету відділу освіти Зоя Ложкова, учні ЗОШ №1 Вікторія Нікітович, Катерина Куц, Юлія Довгань,Анна Вальчиковська, внуки Любові Семенівни Дмитрик та Яночка.

Музично обдарованих людей надихають вірші Любові Семенівни, вони їм дають нове життя і створюють пісенні переливи. Уже 12 поезій поетеси з легкої руки самодіяльного композитора, керівника вокально- інструментального ансамблю «Матусяни» Володимира Сівака стали піснями.

Музику до поезії «Журавлики» написав заслужений працівник культури України Дмитро Вовк. На вечорі прозвучали пісні на слова Любові Денисенко у виконанні Дмитра Вовка, Надії Олійник, Надії Демиденко, Даші Демиденко та Оксани Скляр.

Щирі шанувальники творчості Любові Денисівни вітали поетесу з виходом її нової збірки «До любові свої повертаймо серця», дякували за натхненну працю, бажали творпчих успіхів та висловили сподівання на вихід ще не однієї збірки.

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi