Вітання з 8 Березня

2015-03-10

/Files/images/vasilkv/1_iuj.JPG

Жінка…Немає милішого слова,

ти ж бо життя і творіння основа.

Пензель,перо надихались тобою,

вічна ти в пісні, з болем, любов'ю.

/Files/images/vasilkv/2_ytr.JPGТакими словами 6 березня розпочали ведучі Ігор Кураш та Людмила Шпонька тематичний вечір «Долі жінки у творчості Т.Г.Шевченка», який організували працівники культури та учні й вчителі Васильківського НВК. Напередодні 201-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка ведучі повідали про нелегку жіночу долю оспівану великим Козарем. З особливою душевністю писав Шевченко про гірку долю жінки «Такого кохання і жіночої муки не знайти, мабуть ні в одного з поетів світу», так відзначив поет Максим Рильський.

/Files/images/vasilkv/3_uyt.JPG На вечорі звучали вірші Т.Г.Шевченка: «На панщині пшеницю жала», «Маленькій Мар'яні», «Мені тринадцятий минало» читала Діана Килимиста, Оксана Кравченко, Богдана Радченка. Юна Васильківська поетеса Таня Бакалина, поділилась з присутніми своїми першими творчими роботами, адже вона приймала участь у районному конкурсі юних поетів «Тарасовими шляхами» і зайняла друге місце в категорії дітей віком 12-14років. У виконанні жіночого вокального ансамблю прозвучала пісня на слова Т.Шевченка «Зоре моя вечірняя»; Таня Бакалина та Оксана Фуркало виконали пісню «Така її доля». Альона Рукавець виконала пісні «По діброві вітер виє» та «Бандуристе орле сизий», а пісня «На високій дуже кручі» прозвучала у виконанні дуету Людмили Шпоньки та Любові Кравець.

/Files/images/vasilkv/4_oiu.JPG На вечорі сільським бібліотекарем була організована книжкова виставка «Велетень у царстві людської культури».

В цей день звучали пісенні вітання для сільських жителів, жінок, матерів, дівчат, з нагоди Міжнародного жіночого свята 8 Березня.

/Files/images/vasilkv/5_uyt.JPGУ виконанні жіночого ансамблю у складі Надії Осадчої, Ольги Скляр, Наталії Різник, Любові Кравець, Лариси Кулик та Людмили Шпоньки прозвучала пісня «Мамина коса», а найменша аматорка Софійка Фуркало, виконала пісню «8-Березня». Дитячий ансамбль виконав пісню «А ми дівчата з України», пісня «Для тебе, моя мамо» прозвучала у виконанні Даші Мироненко.

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi