Святкові заходи в селі Кавунівка

2015-03-10

/Files/images/kavunvka/2_iuj.jpg

8 березня в селі Кавунівка по-справжньому видався добрим, хвилюючим та радісним днем,, адже в цей день об’єднали відзначення разом трьох свят: 70-річчя з дня визволення села від фашистських загарбників, 201-у річницю з дня народження Т.Г.Шевченка, Міжнародний Жіночий день 8 березня.

/Files/images/kavunvka/3_iuj.jpgВ приміщені сільського клубу було організовано виставку до 70 -річчя визволення села, до 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Спливло 70 років від того вистражданого радісно - сумного дня. Визволення… Події Великої Вітчизняної війни й досі не забуті односельцями. Печуть ранами в душах людей, учасників війни та бойових дій дітей війни, котрим сняться атаки, в яких не вилікувано ниють рани і щемлять серця. Для нашого села це гірка, незабутня і водночас героїчна сторінка історії.

/Files/images/kavunvka/4_iuy.jpg Війна далека, але пам'ять близько:

На кожнім кроці, в кожнім із сердець.

І голови схиляють низько – низько,

Бо ж у землі сини, чи матір, чи отець…

В шанували пам'ять односельців, які загинули в Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті. Представники молоді села Віталій Вербівський та Дмитро Панченко покладання квіти до Братської могили.

/Files/images/kavunvka/1_rew.jpgЗ добрим, прекрасним, сонячним днем привітали найчарівнішу половину людства – наших мам, бабусь, подруг зі святом 8 Березня аматори сцени. З цим святом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, квітнуть дерева.

В цей день мадоннами зовуть

І помічають вас повсюди.

Зеленим цвітом красять путь

І віримо так завжди буде!

Вшанували в цей день односельчани світоча українського народу Тараса Шевченка. Кобзар залишається найбільш шанованим українцем на Батьківщині й у світі. Шевченко став фундатором нової української літератури. Створив мистецькі шедеври, а ще закликав земляків не цуратися свого народу, мови, історії. Найвищим заповітом для нащадків звучать безсмертні поетові слова:

Свою Україну любіть,

Любіть її… во время люте,

В остатню тяжкою минуту

За неї Господа моліть.

/Files/images/kavunvka/5_oiu.jpg У своємувиступі, виконуюча обов’язки голови сільської ради Любов Кавун, голова ради ветеранів Олександр Зеленюк привітали жителів села з святами, побажали жителям добра та мирного неба.

Звучали святкові та патріотичні пісні у виконані Юлії Рижак, Даяни Шевченко, Дмитра Панченка, Діани Редкачової, Анастасії Малярчук і Валерії Шевченко. Учасники гуртка художнього читання читали вірші .

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi