• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Герої Небесної Сотні назавжди в серцях

Герої Небесної Сотні назавжди в серцях

2016-02-19

/Files/images/ato/1..jpg

«Небесна Сотня…» Юнаки, батьки

Їх імена мені ніколи не забути –

Вони ж за мене полягли,

Так як і ті, що захищали Крути.

Щемить у грудях, і душа болить

За долю мого рідного народу,

Але у серці іскра ще горить,

І не втрачаю віру у свободу.

/Files/images/ato/3..jpg

На шляху до незалежності та свободи український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів та дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Тисячі поранених і більше сотні людей було вбито на Майдані. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Ця Небесна Сотня своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.

19 лютого представники громадськості міста вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні», вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

В актовій залі районної бібліотеки відбувся тематичний вечір «Герої Небесної Сотні назавжди в серцях». Ведучі заходу Тетяна Матвієнко та Надія Акацат згадали про події на Майдані, які розпочались мирним протестом проти злочинної влади в листопаді 2013 року та продовжились кровопролиттям 18-20 лютого 2014 року. Події, які відбулися на Майдані, перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу, пробудилася приспана роками національна свідомість людей.

Події, які відбулися на Майдані, перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу, пробудилася приспана роками національна свідомість людей.

У виконанні аматорів міського Будинку культури, гурту «Шанс», (керівник Юрій Присяжний), прозвучали пісні: «Герої не вмирають», «Солдатику мій» солісти Оксана Присяжна, Аліна Степаненко; «Над землею тумани» солісти Михайло Цимбаленко, Оксана Присяжна; «Україно моя» дипломант всеукраїнських і міжнародних конкурсів Софія Домчук.

/Files/images/ato/5..jpgНа захід були запрошені учні та вчителі міської школи-ліцею №2.

Сільські бібліотеки-філіали організували ряд заходів: інформційна година: «Воїни світла, воїни добра…» до дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, історична година «Герої Небесної Сотні» Сердегівська сбф, книжкова виставка «Упала сотня на Майдані.Це патріоти молоді» Матусівська сбф, година поезії «А була сотня – тепер вже тисяча крилатих ангелів небесні батальйони» Матусівська сбф, бесіда «За Україну, за її долю» Лозуватська сбф, виставка-огляд «Слава Небесній Сотні» Водянська сбф, година пам’яті «Небесна Сотня - ви в наших серцях» Маря’нівська сбф, інформаційний куточок «Журавлі над Україною» Нечаєвська сбф, година спілкування «Незламнеий дух українських воїнів» Товмацька сбф.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо герої не вмирають.

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi