День пам’яті Героїв Крут

2016-01-29

/Files/images/kruti/kruti/1_iuj.jpg

На Аскольдовій могилі

Поховали їх -

Тридцять мучнів-українців,

Славних молодих…

29 січня, в актовій залі районної бібліотеки організовано тематичний вечір «Пам’яті Героїв Крут». Нашляху до незалежностіта свободи український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів та дочок. Саме у ці дні 98 років тому українська молодь продемонструвала справжній героїзм, любов до України і ціною власного життя запалила дух патріотизму майбутнім поколінням борців за незалежність України.

/Files/images/kruti/kruti/2_oiu.jpgЦя подія – трагедія і тріумф. В бою під Крутами пролилася кров української інтелігенції та молоді, що несла духовне визволення. Бій став символом жертовності, на якому виховувалось і виховується сьогоднішнє молоде покоління. Чин героїв Крут є взірцем патріотизму, палкої любові та відданості Батьківщині, взірцем мужності, благородного служіння Україні.

/Files/images/kruti/kruti/4_rtg.jpgВедучі вечора Тетяна Матвієнко та Надія Акацат в своїй розповіді згадали про відважний бій 300 українських студентів з 4000 збройними вояками. Патріоти виступили на захист молодої української держави, але в нерівному бою вони всі загинули, їх останки перепохоронені на Аскольдовій могилі в Києві…

Говорилось на заході про те, що зараз всіх турбує: майже 70 років Україна не знала війни, наш народ пишався тим, що у буремні 90-ті в Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер, і ми виступили на захист своєї країні від агресора-сусіда. В нашому мирному житті ми не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, а зараз майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій.

/Files/images/kruti/kruti/6_tyh.jpgНа вечір були запрошені бійці та добровольці, учасники АТО, разом зі своїми дітьми та дружинами. Військовий комісар та голова райдержадміністрації вручили їм почесні відзнаки за їх героїзм, який вони проявляють в боях на Сході України

Віднедавна, ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава», а тепер ці слова набули нового змісту. Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – це хлопці, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, - це, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, це волонтери, на плечах яких тримається наша армія. Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням - це вже віддання шани найкращим, котрі не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, ці слова також є свідченням справжнього патріотичного подвигу.

Зі святом присутніх привітали: Володимир Потапенко, голова райдержадміністрації; Олександр Кузуб, голова районної ради; учасник АТО Віктор Чайка.

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi