• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з поетом Володимиром Березенцем в Ярославській бібліотеці

Зустріч з поетом Володимиром Березенцем в Ярославській бібліотеці

2016-03-31

/Files/images/yaroslavka/zustrch/3.JPG

/Files/images/yaroslavka/zustrch/1.JPG

31 березня у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання у стінах Ярославківської сільської бібліотеки відбулася творча зустріч з Володимиром Макаровичем Березинцем – сучасним поетом і прозаїком, членом літературної студії «Зажинок», переможцем обласного конкурсу «Сонячні кларнети», лауреатом Всеукраїнської премії «Поетичний рушник»(2015).
/Files/images/yaroslavka/zustrch/2.JPGВолодимир Макарович народився 21 березня 1936 року у селі Вища Дубечня на Київщині. Усе життя працював електрозварником, також вивчав і збирав лікарські рослини, практикував фітотерапію і невпинно писав вірші. А наставником був Василь Симоненко, який редагував його вірші. Друкувався в газетах Бучі, Іванкова, Радомишля, у поетичних альманахах. Також його вірші про Ярославку і Шполу друкувалися і в нашій районній газеті. Поет зараз кожного року з ранньої весни і до пізньої осені проживає в нашій мальовничій Ярославці, де займається домашнім господарством, городництвом, а також пише вірші.

На зустріч з поетом завітали учні місцевої школи, працівники культури та сільський голова Віталій Фартушній, які мали змогу поспілкуватися з такою цікавою людиною, послухати уривки з його творів та ознайомитися з біографією автора.
В бібліотеці було організовано книжкову виставку «Поет із будов, із доріг», де представлені збірки письменника: «Квітка», «Українка», «Я поет із будов, із доріг», «Квітка України». Також відбулася презентація нової книги «Зажинок. Антологія красного письменства Тальнівщини», до якої ввійшли і твори Володимира Макаровича, який довгі роки працював будівельником, електрозварником Майданецького цукрозаводу на Тальнівщині.
У віршах і оповіданнях поета розповіді про те, як бачиться йому світ дитини, природи, кохання, про подвиги простого буденного життя, чисті спогади про пережите, що було в його житті, житті сусідів, знайомих, про воєнне лихоліття. Такі вірші як «Поле смерти», «Ворог» автор присвятив подіям , які відбуваються на Сході нашої країни.
Головною метою зустрічі було не тільки знайомство дітей з творчістю поета, а й залучення їх до читання, на яскравому прикладі того, яку роль книга зіграла в житті особистості.
Зустріч залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.
Сільський голова Віталій Фартушній подякував Володимиру Макаровичу за зустріч, побажав йому здоров’я на довгі роки , творчих успіхів і сказав, що гордий тим, що ми маємо змогу жити в одному селі з такою талановитою, багатогранною людиною.

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi