• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Шполяни вшанували пам’ять Кобзаря в Каневі (Українці відзначають 155 річницю перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі)

Шполяни вшанували пам’ять Кобзаря в Каневі (Українці відзначають 155 річницю перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі)

2016-05-22

Традиційно, щорічно, 22 травня, представники із географічного центру України вшановують пам’ять Тараса Шевченка в Каневі. Шполяни пройшли пішою ходою від Успенського Собору до Тарасової Гори, поклали квіти до підніжжя пам’ятнику Тарасу Шевченку, відвідали музей Кобзаря.

Хоровий колектив Шполянського районного Будинку культури вітав учасників святкової ходи біля пам’ятнику Івану Підкові, знаменитому козацькому гетьману. Разом з учасника обласної делегації квіти до пам’ятника гетьману поклали: голова обласної адміністрації Олег Ткаченко, голова обласної ради Олександр Вельбівець, інші представники влади та голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко, під звуки пісні, «Гей, там за кручею», яка звучала в цей день особливо урочисто.

Усі бажаючі мали змогу ознайомитись із виставкою виробів майстрів народного мистецтва біля підніжжя Чернечої гори та придбати сувенірну продукцію, виконану у національному стилі. На виставці мастрів декоративно-ужиткового мистецтва шполянщини було представлено роботи майстра Ольги Задворської, а відповідальна за виставку, як завжди, Наталя Мазур, директор Шполянської ЦБС, ввічливо приймала гостей свята, дарувала їм шполянські сувеніри.

У нижньому парку Шевченківського заповідника відбувся урочистий концерт за участі творчих колективів Черкащини, з інших областей України та, навіть, представників української діаспори в Румунії.

Тож, в цей день всі представники України змогли вклонитись пам’яті Великого Кобзаря, славного українського сина, якого знають в усьому світі… На його спадщині виховуються цілі покоління українських патріотів, адже злободенність його думки: «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля» – підтверджує саме життя. Кожен нинішній день засвідчує, як нам потрібна Шевченкова сила, його невичерпна спадщина, його віра і самопожертва в ім’я української нації, яка додає сил і непохитності у нинішній боротьбі з агресором.

Кiлькiсть переглядiв: 194

Коментарi