• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вечір-реквієм «Людська пам’ять стукає в наші серця» (до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні)

Вечір-реквієм «Людська пам’ять стукає в наші серця» (до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні)

2016-06-22

/Files/images/22_chervnya/4.jpg

Сльоза зорі стоїть над обеліском,

Сховавши клопоти людські і сни.

Сюди приходим ми вклонитись низько

Усім, усім, хто не прийшов з війни.

/Files/images/22_chervnya/1.jpg 22 червня шполяни вшанували пам’ять, тих хто поліг за визволення рідної землі від фашистських загарбників. В день Скорботи та вшанування жертв фашизму поклали квіти до Обеліску Слави, Вічного вогню, вшанували жертв загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання.

В актовій залі районної бібліотеки відбувся вечір-реквієм «Людська пам’ять стукає в наші серця». На захід були запрошені ті, хто в грізні роки війни показував приклади мужності, залізної дисципліни, вміння перемагати.

/Files/images/22_chervnya/2.jpg Учасники Другої світової війни, шановані гості - Володимир Флоріанович Зданєвич та Клара Олександрівна Мошенськаподілились з учасниками заходу своїми споминами про ті страшні воєнні часи.

Привітав учасників заходу голова районної ради Олександр Кузуб.

/Files/images/22_chervnya/3.jpgВедучі заходу працівники бібліотеки Тетяна Матвієнко та Надія Ацакат розповіли про страшні лихоліття, бібліотекар Інтернет-центру Юлія Душка підготувала відеоролик «20 кроків до мрії».

/Files/images/22_chervnya/5.jpg Аматори районного Будинку культури Антоніна Рашевська, Вікторія Верба, Анатолій Берестецький дарували гостям пісенні вітання.

Пам’ять про війну… Важка пам’ять, болісна. Тисячоголосим набатом лунають її дзвони над світом, пораненим птахом б’ється вона в серцях тих, хто переміг фашизм, вистояв і вижив у цій страшній борні.

Жива людська пам’ять…. Не старіє вона з роками, не тьмяніє. Вона стукає в наші серця дзвонами Хатині, попелом концтаборів, солдатськими обелісками. І поки існуватиме рід, існуватиме і пам’ять, бо без неї немає майбутнього.

25 років Незалежності Україна, на щастя, не знала війни. Наш народ пишався тим, що у складні 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. З березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. На полі битви - захисники, мужні, сміливі, хоробрі. Там вирішується доля і майбутнє України. Весь народ нашої держави об’єднався нині протии російського агрессора, проявивши свій незламний дух і віру в перемогу.

Наш народ добре знає ціну миру, мирного життя. Мир — це ранок, повний світла та надій. Мир — це квітучі сади та повний колос на ниві. Мир — це шкільний дзвоник, це школа, у вікнах якої є сонце. Добре прокидатися і знати, що в тебе попереду прекрасний день, що тобі нічого не загрожує й усі твої мрії здійсняться. Добре бути щасливим, всім мирного неба над головою!

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi