• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Справжні українці стали героями в боротьбі за незалежну Україну» (присвячено Лютому-Лютенку та Чорному Ворону, уродженцям с.Товмач)

«Справжні українці стали героями в боротьбі за незалежну Україну» (присвячено Лютому-Лютенку та Чорному Ворону, уродженцям с.Товмач)

2016-06-25

/Files/images/tovmach/1.JPG

24-25 червня в селі Товмач відбувся історико-просвітницький фестиваль «Товмацький курінь», присвячений нашим землякам, холодноярським отаманам Лютому-Лютенку та Чорному Ворону. Таке дійство відбулось вперше в районі. Оргкомітет задовго до його проведення провів чимало організаційної роботи, аби від заходу учасники отримали неабияке задоволення, головною метою якого було вивчення історії рідного краю, вшановування і прославлення героїв, які боролись за рідну Батьківщину- тож, фестиваль зумів здивувати своєю неповторною новацією.

/Files/images/tovmach/2.jpg

Під час фестивалю в центрі села відкрили пам’ятний знак холодноярським отаманам Лютому-Лютенку та Чорному Ворону.

Місцяни та гості мали змогу особисто поспілкуватись та купити книги Василя Шкляра (автора роману «Чорний Ворон») і президента історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля.

/Files/images/tovmach/3.JPGОкрім громадськості на Товмацький курінь завітали, перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, районний очільник Володимир Потапенко, голова районної ради Олександр Кузуб, начальник управління культури та зв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олег Островський, депутат обласної ради Валентина Коваленко, бійці батальйону ім.Кульчицького, поети та учасники революції Гідності.

Кожна сільська громада району представляли своїх майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, аматори підготували тематичні пісні, на святі виступали гості, які виконували стрілецькі та бардівські пісні. Учасників заходу пригощали товмацькою кашею.

/Files/images/tovmach/4.JPGШполянська районна бібліотека представила виставку народних умільців, працівників бібліотеки Ольги Задворської (текстильна іграшка, вироби з солоного тіста, патріотичні брошки, прикраси на голову в народному стилі) та Людмили Ковіки (тарілки оздоблені бісером, сувеніри зі шпагату та мішковини), методист районного Будинку культури Інна Вовк (картини з шерсті), бувша бібліотекар із Кримок Галина Карпенко (картини із стрічок, м’яка іграшка), працівники сільських бібліотек теж представляли свої роботи.

Організатори свята сподіваються, що цей захід розширюватиме свої масштаби, і в майбутньому вийде на обласний та всеукраїнський рівень. Адже спільна злагоджена робота Шполянської районної держаної адміністрації, районної ради, Товмацької сільської ради спільно з громадськими активістами, дала свої позитивні результати.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi