• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Чорнобиль: трагедія і пам’ять» (до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС)

«Чорнобиль: трагедія і пам’ять» (до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС)

2016-12-14

/Files/images/chornobil/big-55402d6116f50.jpg

У далині зловісно пульсує Чорнобиль.

І серце крає гостра печаль.

Поникли ліси і поля навколо.

І сум напинає темну вуаль.

День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

/Files/images/chornobil/IMG_4389.jpgЧорнобиль — важкий, болісний урок, і забути його неможливо. Майже чверть століття минуло з часів найбільшої катастрофи в історії людства. Тоді ніхто й не здогадувався, що весняний 26-й квітневий день назавжди буде вписаний чорними літерами в історію нашої країни, й почнеться відлік біди Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом не відомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Наша країна вперше відчула на собі таку грізну силу, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю.

Немає, мабуть, в Україні місця, де б не було тих, хто ліквідував наслідки аварії, комусь — рятували життя і здоров’я потерпілих, інші допомагали матеріально й морально. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції.

Проходять роки після аварії на Чорнобильській АЕС ,а біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса.

Бібліотеки Шполянської ЦБС організували ряд заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС: інформаційний куточок «Дзвони Чорнобиля», міська бф; година пам’яті «Чорнобиль,його попередження, набой - уроків людство не забуде», Станіславчицька сбф;

урок мужності «Тієї вогняної ночі», Нечаївська сбф; виставка-пам’ять «Чорнобиль: трагедія і пам’ять», ЦРБ; урок вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сільські бібліотеки-філіали.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, заради нас брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Священна пам’ять тим, хто поклав своє життя, захистивши нас від радіаційної загрози.

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi