• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Опалений цвіт України» (до Дня пам’яті Героїв Крут)

«Опалений цвіт України» (до Дня пам’яті Героїв Крут)

2017-01-26

/Files/images/kruti/kruti_2017/6.jpg

Історія – книга народів,

І кожен записаний в ній,

І ті, що жертовно, у згоді

Покрили під Крутами сніг

99 років відділяє нас від подій 29 січня 1918 року. Та вони живуть в душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь батьківщини.

26 січня, в читальному залі районної бібліотеки проведено вечір- реквієм «Опалений цвіт України», присвячений Дню пам’яті Героїв Крут.300 юнаків відважно виступили проти 13-тисячної більшовицької армії, яка котила на Київ.

Це була молодь, яка ніколи в руках і зброї не тримала, - студенти Київського університету Святого Володимира і новозаснованого Українського народного університету та учні двох старших класів 2-ї Української імені Кирило-Мефодіївського братства гімназії, які виступили на захист Української Народної Республіки самостійної, ні від кого незалежної, вільної, суверенної держави.Бій став символом жертовності, на якому виховувалось і виховується сьогоднішнє молоде покоління. «Герої Крут є взірцем патріотизму, палкої любові та відданості Батьківщині, взірцем мужності, благородного служіння Україні» – наголосили ведучі вечора Тетяна Матвієнко та Надія Акацат./Files/images/kruti/kruti_2017/7.jpg

Загиблих героїв урочисто на кошт держави було поховано 19 березня 1918 року у братській могилі на Аскольдовому цвинтарі, що над Дніпром.

Представники Шполянської РДА , районної ради, учні 8-их класів ЗОШ № 1, №3-гімназії вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, хто віддав своє життя за нас, за єдність і волю нашої держави./Files/images/kruti/kruti_2017/1.jpg

Працівниками бібліотеки було організовано книжкову виставку «Дотик крутянського болю».

Захід супроводжувався показом відеокліпу, створеного бібліотекарем Інтернет-центру Юлією Душкою.

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi