• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Михайло Слабошпицький, Лауреат районної премії імені Олекси Влизька в галузі літератури 2017 року

Михайло Слабошпицький, Лауреат районної премії імені Олекси Влизька в галузі літератури 2017 року

2017-02-02

/Files/images/1708_slaboshpitskiy/1kkk.jpg

2 лютого, конкурсною комісією з присудження премії імені Олекси Влизька, було підведено підсумки щорічного літературного конкурсу, та проведено голосування з визначення лауреата 2017 року.

Районна премія ім.Олекси Влизька в галузі літератури заснована Шполянською районною державною адміністрацією спільно з районною радою з метою вшанування пам’яті поета-земляка Олекси Влизька та для відзначення кращих літературних творів професійних і не професійних літераторів, спрямована на відродження духовності, на побудову незалежної демократичної України.

/Files/images/1708_slaboshpitskiy/2kkk.jpgЗ 2009 року її лауреатами вже стали дев’ять наших талановитих земляків: Олесандр Діхтяренко, Інна Крижанівська, Віктор Подорога, Ярослава Гріньків, Галина Трофименко, Ольга Темненко, Любов Грушник, Василь Марочко.

В цьому році було внесено зміни до Положення про конкурс, постійно ведеться спільна робота з громадськими об’єднаннями, учасниками літературної студії ім.О.Влизька.

Цьогорічне засідання не стало несподіванкою чи інтригою, адже з двох претендентів, які мали отримати звання лауреата: це книга Сергія Мошенського «Куцівський бурлака» та книга Михайла Слабошпицького «Велика війна 2014…» більш творчою є книга М.Слабошпицького. З переконливою перевагою голосів , 10 з 13 членів комісії, отримав Михайло Слабошпицький та три голоси отримав Сергій Мошенський

Тож, Лауреатом районної премії імені Олекси Влизька в галузі літератури 2017 року став наш земляк, Михайло Слабошпицький та його книга «Велика війна 2014 року»

Михайло Слабошпицький родом з Мар’янівки. Прозаїк, літературознавець, публіцист, критик. Автор понад трьох десятків книжок. Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка. Шполяни щиро шанують нашого видатного земляка. Влітку, з нагоди його70-річчя від дня народження було організовано творчу зустріч, його книгу «Велика війна 2014…» висунуто на літературний конкурс 2017 року, і дуже почесно, що вона стала переможцем конкурсу, адже такі творці піднімають престиж нашої районної премії.

/Files/images/1708_slaboshpitskiy/3kkk.jpgПредставниками обласної спілки письменників Черкащини Володимиром Поліщуком, Володимиром Ткаченком, до речі вони є членами конкурсної комісії, було внесено пропозицію про винесення цього конкурсу за межі району, внести пропозицію про зміни до Положення та перейменувати її в обласну, а то й Всеукраїнську.

Районна бібліотека намагається збирати та презентувати твори наших земляків. Тому в бібліотеці часто проводяться презентації нових книг, творчі зустрічі з її авторами, а відзначення Лауреата 2017 року та зустріч з Михайлом Слабошпицьким є ще одним підтвердженням того, що бібліотека є справжнім центром літературного життя району.

Кiлькiсть переглядiв: 179

Коментарi