Свято рідної мови

2017-02-16

/Files/images/dityacha/svyato_knigi/1.jpg

У кожного народу є своя мова. Вона для нього найрідніша і найдорожча. Кожен народ має право нею думати й розмовляти. Бо доки є мова в народу, є і сам народ, а не стане мови, не стане й народу.

Описание: 2.jpgОписание: 1.jpg/Files/images/dityacha/svyato_knigi/3.jpg21 лютого світова громадськість відзначає Міжнародний день рідної мови. Його мета: нагадати людям про важливість збереження всіх мов на Землі. Адже мова – це не тільки слова, це світогляд певного народу. 2010 року був виданий «Атлас мов світу, що знаходяться під загрозою зникнення». У ньому сказано, що на межі зникнення знаходяться 2500 мов.

Описание: 4.jpgОписание: 5.jpg Напередодні Міжнародного дня рідної мови районна бібліотека для дітей організувала для учнів третіх класів ЗОШ №1 конкурс «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?». Бібліотекарі Таїсія Барвінок та Тетяна Гетьман розповіли учням про історію свята. Учні, поділившись на дві команди, розгадували кросворди, загадки, складали з частин українські прислів’я та приказки, продемонстрували вміння користуватись словниками, виконуючи поставлені перед ними завдання. Всі завдання були побудовані в цікавій художньо-ігровій формі, що допомогло учням включитись в атмосферу справжніх змагань.

/Files/images/dityacha/svyato_knigi/5.jpgЖурі в складі: Валентини Іванкіної, заступника директора ЦБС по роботі з дітьми; Тетяни Гетьман , бібліотекаря районної бібліотеки для дітей; Лідії Присяжненко, вчителя початкових класів ЗОШ №1 уважно та об’єктивно розглянули виконані завдання та відзначили добрі знання рідної мови дітьми. Команди «Мовограйлик» 3-а класу і «Словограйлик» 3-б класу були нагороджені грамотами за участь у конкурсах та з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

/Files/images/dityacha/svyato_knigi/4.jpgМіжнародний день рідної мови закликає захищати всі мови, навіть ті, що ними говорять невеличкі групи людей. Ми, українці, повинні добре знати, любити й шанувати свою мову. Вона одна з найдавніших, найбагатших, наймелодійніших, які існують на білому світ

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi