• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Василькові вшанували героїв Небесної Сотні

У Василькові вшанували героїв Небесної Сотні

2017-02-19

А сотню вже зустріли небеса..

Летіли легко, хоч Майдан ридав..

Напередодні, трагічних подій 2014 року, які відбулись на Майдані у Києві працівники культури села, разом з місцевим НВК, провели день пам'яті Героям Небесної Сотні.

Під звуки пісні «Пливе кача», яка демонструвалась на екрані учениця 6 класу Вікторія Невмивака, прочитала вірш «А сотню вже зустріли небеса…». Продовжили ведучі працівники культури Ігор Кураш та Людмила Шпонька які, нагадали хронологію тих страшних подій трирічної давності: «…У них були такі мирні професії - як вони могли з такими "ботанічними" навичками опинитися на лінії вогню? Як мабуть посміхався снайпер з цих незграб - ще б пак, йти в атаку з дерев'яними щитами та палицями - це ж так непрофесійно, хіба так вчинить професійний солдат? Хіба вояк буде рухатися по відкритій вулиці Інститутській? Фахові вбивці розстріляли їх граючись - стріляли одному в ногу, та вбивали тих, хто намагався витягнути пораненого. Люди вийшли на мирну акцію протесту проти рішення Уряду. Вони не планували ніяких збройних сутичок. Вони просто відстоювали свої права. Найстрашнішими і найважчими стали події 20 лютого в «Чорний четвер». Мітинг під Радою перейшов в запеклі сутички між протестувальниками і міліцією. Формально 19 лютого в Києві було оголошено перемир’я, проте на ділі протистояння тривали, так як урядові сили порушили перемир’я. А 20 лютого людей, які вийшли на мирний протест, щоб висловити свою громадську позицію, почали без розбору обстрілювати снайпери. Силовики розстрілювали активістів бойовими набоями. Цілились в голову та шию. Того дня загинула найбільша кількість люде. Їх назвали «Небесною сотнею» .

Події цих страшних днів демонструвалось на екрані.

Список загиблих великий і продовжує збільшуватися. По країні вже з’являються перші вулиці, майдани, школи, названі на честь Героїв Майдану, зводяться пам’ятники, відкриються музеї. А ще ми маємо піклуватися про тих, хто залишився без найдорожчих людей… Без своїх дітей та батьків, сестер та братів, чоловіків і дружин, рідних і друзів… І щоразу, при кожній нагоді, не залишати їх з горем наодинці. Це найменше, що ми можемо зробити для них.

Вічна пам’ять героям!

І до цих пір на території нашої держави немає спокою, після Майдану розпочалися військові дії на Сході України, в ході яких було втрачено вже більше 10- тисяч життів солдат та мирних жителів, серед яких наші земляки.Черкащина знову понесла втрати: 29січня 2017 року поблизу Авдіївки внаслідок артилерійського обстрілу загинуло троє молодих хлопців це Андрій Кизило з Умані, Дмитро Оверченко з Тальнівщини та Віталій Шамрай з Монастирищенського району. Всіх полеглих воїнів, пом’янули під звуки метронома хвилиною мовчання та запалили свічу пам’яті.

По закінченню всі присутні діти та вчителі виконали Гімн України.

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi