Стати Європою, щоб бути Україною

2017-05-11

/Files/images/vropa/1 європнеап .jpg

11 травня, Рада Європейського Союзу прийняла законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України. Про це повідомило видання "Українська правда".

/Files/images/vropa/2 юрійкозр.jpgВідомо, що церемонія підписання відповідного рішення ЄП президента і представників президентства Ради ЄС відбудеться 17 травня, її планує відвідати президент України Петро Порошенко. Після підписання правила повинні бути опубліковані в офіційному Бюлетні ЄС. По суті, bezviz набирає чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня.

З цієї нагоди біля Шполянської райдержадміністрації було піднято Європейський прапор та проведено захід , на якому були присутні представники влади, працівники бюджетних установ, жителі міста, учні міських шкіл.

Відкрив зібрання Юрій Козоріз, перший заступник голови райдержадміністрації, його доповнив учитель історії школи –ліцею №2 Олександр Гончар, учні школи.

В третю неділю травня офіційно відзначається День Європи в Україні. Це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

/Files/images/vropa/3 працбіблпварси.jpgПротягом травня, з нагоди Дня Європи, в бібліотеках району організовується ряд заходів:

- тематичні книжкові виставки «Європейський вибір України», «Вільні громадяни у «Європейському домі»;

- інформаційне повідомлення «Україна – держава європейська», «Світ. Європа. Україна», «Ми європейці»;

- година виховання «Будуємо Європу у своєму домі», «Знай про Європу більше», «Стати Європою, щоб бути Україною»;

- урок історії «Україна - країна європейських цінностей», "Відкрий Європу для себе";

- година повідомлень "Європейські письменники – дітям", засідання клубу «Чомусик» «Україна на карті Європи»;

- конкурси, вікторини «Європа давня і сучасна».

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi