• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Великодня виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва майстра Ольги Задворської

Великодня виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва майстра Ольги Задворської

2017-04-12

/Files/images/zadvorska_olya/vist/1 ольгапри.jpg

12 квітня, напередодні Великодніх свят, в читальній залі районної бібліотеки відкрито унікальну виставку робіт майстра декоративно-ужиткового мистецтва Ольги Задворської.

Ольга Іванівна з великим задоволенням займається створенням таких прекрасних виробів: як пасхальні віночки з виноградної лози та верби; прикрашені пасхальні корзинки; святкові текстильні ляльки маленькі й великі. Всіх зачаровують пасхальні зайчики, півники, курочки; розписані пасхальні яйця різних розмірів - від страусиних найбільших - до маленьких горобиних, вкладених в берестові кошики, до того ж дуже тонко й майстерно виготовлені рідкісною технікою виконання. А пасхальні медові розписні пряники, виготовлені в традиційному українському стилі, зможуть придбати відвідувачі виставки.

/Files/images/zadvorska_olya/vist/2 головааимакен.jpgВ кожний виріб майстриня вклала свій творчий, неповторний образ того чи іншого персонажу, і її вироби ніби оживають і створюють казку для душі. Здавалося б, що можливо створити нового, особливого при розфарбовуванні пасхальних яєць, а Ольга Іванівна зуміла так урізноманітнити і наситити фантазією цю подію, що кожен її виріб дихає і живе разом в очікуванні найбільшого свята українців – свята Великодня. І сьогоднішня зустріч з її виробами, з самою майстринею, не залишила байдужим жодного відвідувача. Творчість, працьовиті руки народної умілиці створюють вироби, які красою, естетичним смаком і технікою виконання зачаровують нас сьогодні. Зала наповнена красою і ніжністю, добром і світлом, що випромінюють її твори турботливих, умілих рук роблять людину добрішою, веселішою. Тут є багато цікавого і неймовірного, адже таке може створити тільки справжній майстер, душа якого рветься до прекрасного.

/Files/images/zadvorska_olya/vist/4 ольгашпицчсми.jpgВідкрив Великодню виставку Анатолій Лозовий, начальник відділу культури і туризму. Він привітав Ольгу Іванівну з новими творчими здобутками, і всіх присутніх з наступаючими святами. Доповнила цікавою розповіддю про свято Великодня Діана Кузьменко, працівник районного музею.

В цей день знайомились з виставкою та вітали Ольгу Іванівну: голова райдержадміністрації Володимир Потапенко; заступник голови райдержадміністрації Ольга Шпиця; заступник голови районної ради Лідія Татарина. Вони ж вручили майстрині сувеніри та квіти.

/Files/images/zadvorska_olya/vist/7 виставтор.jpgВиставка буде працювати впродовж декількох місяців, так що її зможуть відвідати всі небайдужі до творчості наших земляків та помилуватись виробами умілих рук талановитої майстрині Ольги Задворської.

Кiлькiсть переглядiв: 179

Коментарi