• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підсумки конкурсу юних поетів Тарасовими шляхами

Підсумки конкурсу юних поетів Тарасовими шляхами

2017-04-12

/Files/images/konkurs/taras/1.jpg

12 квітня в читальній залі районної бібліотеки відбулося нагородження переможців районного конкурсу юних поетів «Тарасовими шляхами». Всі українські поети починаються з вивчення творчості, поетичного слова Тараса Григоровича Шевченка. Послав Україні такого творця сам Господь, аби він став нашим духовним осердям. Золотими буквами вписано це ім’я в історію вітчизняної і світової літератури. Воно по праву займає чинне місце серед імен великих геніїв людства, творчість яких стала джерелом розвитку національних культур. Ми пишаємося, що саме з черкаської землі, пролягли для поета дороги у великий світ, який дав йому розкрилля дум, хист поета.

Цьогоріч у Конкурсі приймали участь 49 робіт 28-ми поетів шкільного віку, які проживають в нашому районі. Для участі подавалися твори довільної тематики. Переможці визначалися у трьох вікових категоріях: 7-11 років, 12-14 років та 15-17 років. Компетентне журі на чолі з Зоєю Олександрівною Ложковою, методистом Шполянського районного методичного кабінету відділу освіти, відзначили роботи таких конкурсантів:

- Дарини Геращенко, учениціСигнаївського НВК за вірші «Скарб» та акровіш;

- Софії Домчук, учениціШполянського НВК №3-гімназія за вірш «Я так люблю фантазувати»;

- Захара Кунця, учня Шполянської ЗОШ №1 за вірш «Ранок»;

- Альони Присяжненко, учениці Шполянського НВК №3-гімназія за вірш «Ліс»;

- Марії Сотник, учениці Шполянської ЗОШ №5 за вірш «Україна»;

- Ірини Яременко, учениці Шполянської ЗОШ №5 за вірш «Я з Вами познайомилась давно»;

- Соломії Задорожньої, учениці Лебединського НВК №1 за вірш «Намалюю я»;

- Ольги Пікало, учениціШполянського НВК № 2 – ліцей за «Кольоровий вірш».

Цьогоріч журі поза конкурсом створили дві номінації «Проба пера» та «Слово про маму». Ці твори не стільки вправні, наскільки щирі. Номінантом «Проби пера» стала:

- Олександра Маламуж, учениця Шполянської ЗОШ №1 за вірш «Бабусина порада».

Номінантами «Слова про маму» стали:

- Надія Волик, учениця Лебединського НВК №1 за вірш «Мамині очі»;

- Діана Турчак, учениця Лебединського НВК №1 за вірш «Матусі»;

- Аліна Василівна Броварська, учениця Станіславчицького НВК за вірш «Матусина помічниця».

«Родзинкою» конкурсу стало нагородження Броварської Аліни Анатоліївни, учениці Станіславчицького НВК, за вірш «Навіщо сняться такі сни» - їй було вручено особливий подарунок, книгу Мирослава Дочинця «Бранець чорного лісу», з автографом автора.

Різнобарвна творча палітра наших поетів-земляків, лауреатів премії ім. О. Влизька. На святі всі присутні мали можливість насолодитися вишуканою поезією Ольги Темненко та Олександра Діхтяренка в авторському виконанні. Олександр Петрович поділився роздумами про книгу «Велика війна 2014» Михайла Слабошпицького, цьогорічного переможця премії Ім.О.Влизька, відомого критика, письменника, літературознавця, публіциста, громадського діяча, уродженця с. Мар`янівка. Також Олександр Петрович прочитав свій вірш – присвяту «Пам`яті Олександра Кондратюка» - мужньому воїну, захиснику Донецького аеропорту, нашому земляку. По завершенню виступів Ольга Василівна та Олександр Петрович відзначили високий рівень робіт конкурсантів і побажали юним даруванням розвивати їх поетичний талант, вдосконалювати його та радувати всіх новими здобутками.

Розкривають юні таланти та допомагають долучитися їм до світу Високої поезії і у Шполянському НВК №2-ліцей. Про це розповіла вчитель зарубіжної літератури Тетяна Неб’янська.

Зоя Олександрівна Ложкова разом з переможцями читала їхні вірші, цікавилася захопленнями юних поетів та планами на майбутнє, запитувала про те, звідки черпають натхнення для написання віршів. Зоя Олександрівна розповіла про задум створити поетичний альманах переможців щорічного районного конкурсу «Тарасовими шляхами».

Церемонію нагородження разом із Зоєю Олександрівною провели заступник голови райдержадміністрації Ольга Шпиця, заступник голови районної ради Лідія Татарина. Юним поетам були вручені книги та «Посвідчення учасників районного літературного об’єднання ім.О. Влизька».

Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi