• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Гірчить Чорнобиль крізь роки ( до 31-ї річниці Чорнобильської трагедії)

Гірчить Чорнобиль крізь роки ( до 31-ї річниці Чорнобильської трагедії)

2017-04-26

/Files/images/chornobil/ch2017/IMG_2501_1.jpg

26 квітня біля пам’ятного знаку героям Чорнобиля в м.Шпола, зібрались шполяни, щоб згадали найстрашнішу катастрофу ХХ-го століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди. Чорною плямою на нашій блакитній планеті стала Чорнобильська катастрофа. 31 рік пройшло з тих пір, 31 рік смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, 31 рік цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.

Всі присутні в скорботі схилили голови перед героями і жертвами Чорнобильської катастрофи, нашими землякам . Хвилиною мовчання вшанували їх подвиг. Низький уклін їм та Вічна пам'ять!

В бібліотечних закладах району до цієї дати організовано ряд заходів:

тематична екскурсія до Дня Чорнобильської трагедії на АЕС в 1986р. , районний краєзнавчий музей; виставка-пам’ять «Чорнобиль – наша печаль і турбота», ЦРБ; година спілкування «Той квітень нам не забути повік», Маслівська сбф; година скорботи, «Біль, що буде завжди непокоїти душі», Кавунівська сбф; година пам’яті «Чорнобиль – це біль душі України», Міська бф, Кримківська сбф; година пам’яті «Відлуння Чорнобиля» Капустинська сбф; урок пам’яті «Уроки Чорнобиля - людству» Лозуватська сбф; екологічна година «Відлуння Чорнобиля», Мар’янівська сбф; інформаційна година «Вічні дзвони подвигу й скорботи», Веселокутська сбф;

виставка-застереження «Найбільша екологічна катастрофа сучасності», Лебединська №3; перегляд «Чорнобильський вітер по душах мете» Лебединська сбф №1; година спілкування «Чорнобиль немає минулого часу» Журавська сбф;

година інформації «Чорнобиль. Чорний біль», Соболівська сбф;

інформаційний урок «Чорні дзвони Чорнобиля», Нечаївська сбф.

В цей же день учасники Чорнобильської трагедії, гості свята відвідали районний краєзнавчий музей.

/Files/images/chornobil/ch2017/IMG_2524.jpgПроходять роки, та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках. В багатьох куточках України стало багато меморіалів, пам’ятників чи знаків, що засвідчубють нашу пам'ять про Чорнобильську трагедію. Це своєрідні дзвони, що нагадують нам про людський подвиг. Всі присутні покласти квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi