• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського літературного конкурсу «Творчі канікули»

Нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського літературного конкурсу «Творчі канікули»

2017-09-17

/Files/images/dityacha/nagorodjennya/20171017_142346.jpg

Національна бібліотека для дітей організувала дитячий літературний конкурс «Творчі канікули» в якому брали участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях: 11-13 та 14-18 років. Конкурс проводився у 7-ми номінаціях:

«Знайомтеся – це ми!»

«Так, я люблю Україну»

«Природа – джерело натхнення і краси»

«І в кожному із нас живе філософ»

«Моя майбутня професія»

«Безмежний світ моєї уяви»

«Далі буде? Ні, далі вже є».

Конкурс проводився з 1 червня по 30 вересня у 2 тури: перший – з 1 червня по 1 вересня на обласному рівні; другий (заключний) з 1 вересня по 30 вересня в м. Києві з метою: формування у дітей і підлітків патріотичних почуттів – любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови, розвитку естетичної свідомості, здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації талантів дітей.

До обласної бібліотеки для дітей було надіслано великий арсенал матеріалів, надісланих з 11 районів, 3 міст обласного значення. 124 різнопланові роботи, у т.ч. 75 віршів та 49 прозових творів.

/Files/images/dityacha/nagorodjennya/20171017_142051.jpgЖурі, аналізуючи висловлювання конкурсантів, звертало увагу на зміст, оригінальність і новизну думки, багатство фантазії авторів і художніх образів, використаних у текстах. Значення мала грамотність творів, послідовність у викладі ідей, дотримання стилістики й основних законів вибраних для стилістики жанрів.

Шполянською районною бібліотекою для дітей було відправлено на конкурс поетичні твори 4-х учасників і всі вони стали лауреатами обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу « Творчі канікули». Нагороди отримали 17 жовтня в районній бібліотеці для дітей. Почесне ІІІ місце у номінації «Безмежний світ моєї уяви» здобула Софія Домчук, Ольга Пікало стала володаркою ІІІ місця у номінації «Природа – джерело натхнення і краси». Дипломом за ІІ місце у номінації «Так, я люблю Україну свою» нагороджена Альона Присяжненко, а наймолодша учасниця Олександра Маламужотримала ІІ місце у номінації «Природа – джерело натхнення і краси». Переможці декламували свої вірші.

Учасники вразили своєю уявою, безпосереднім поглядом на світ, вмінням працювати зі словом і бачити красу у буденних речах. І ми, працівники районної бібліотеки для дітей, пишаємось здобутками наших талановитих, натхненних, щирих, сміливих, ліричних , філософських читачів та бажаємо їм міцного здоров`я, успіхів у навчанні, творчості, житті і завжди пам`ятати, що шлях до успіху пролягає через бібліотеку.

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi