• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Життевий листопад» (до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана)

«Життевий листопад» (до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана)

2017-09-28

/Files/images/pohiliy_vk/poh2017/IMG_6292.jpg

Летять літа, як білі журавлі,

Дзвенять, як ті волошки в житі,

Та не зникає слід їх на землі,

Якщо для добрих справ були прожиті.

28 вересня, в читальній залі районної бібліотеки організовано свято для людей похилого віку «Життєвий листопад».

День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів. День, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу.

/Files/images/pohiliy_vk/poh2017/IMG_6318.jpgУ цей святковий, щедро напоєний теплом осінній день, зібралися на свято праці, свято долі, свято життя, поважні гості, яких запросили до світлої святкової зали районної бібліотеки, щоб віддати свою шану і повагу людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий досвід.

Людина приходить у цей світ для любові, добра і щастя. В долі всіх людей є своє щастя. Щастя в тому, коли не байдуже, який слід залишиш після себе на землі, щастя в тому, якщо крім себе думаєш про тих, хто поруч. По-своєму щасливі сьогодні всі, хто кожним своїм добрим ділом несе до людей ідеї добра, злагоди і любові. Поки ми молоді, старість вбачається нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молоді. Але роки минають швидко і в якусь мить людина розуміє, що вона поповнює ряди бабусь і дідусів.

/Files/images/pohiliy_vk/poh2017/IMG_6322.jpgЗ найкращими побажаннями до гостей звернулись: голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко; голова районної ради Олександр Кузуб; голова районної ради ветеранів війни та праці Володимир Пустовіт.

Долі всіх присутніх в залі багато в чому схожі одна на одну. Про кожного можна писати романи і повісті. Тож, про деяких присутніх ведучі душевно розповіли: Бориса Павловича Стеценка, Олександра Федоровича Шульгу, які багато років пропрацювали в органах місцевого самоврядування; Олександра Сидоровича Гончара, стаж роботи в кооперації 43 роки; Олександра Васильовича Шевченка, директора Шполянського заводу продтоварів; Івана Семеновича Сторчака, який 33 роки пропрацював на Шполянському автопідприємстві водієм та слюсарем; Олену Іванівну Остапенко, пропрацювала 34 роки в колгоспі імені Жданова спочатку головним економістом, потім заступником головного бухгалтера, а останні 20 років головою профспілкового комітету колгоспу; було згадано сторінки трудового стажу Анатолія Семеновича Мельника, які також пов’язані з колгоспом імені Жданова, де він спочатку працював головним зоотехніком, а потім завідувачем молочно-товарної ферми; Миколу Івановича Колісника, тракториста з Капустиного; подружжя Заскалетів: Олексія Феодосійовича та Надію Сергіївну вчителів з Товмача; Віктора Дмитровича Денисенка завідувача Шполянського районного методичного кабінету та його дружину Оксану Сергіївну, учительку; Дмитра Степановича та Анну Іванівну Заїків, знаних лікарів Шполи; Ганну Михайлівну Цибульську завідуючу ФАПом села Мар’янівки; Галину Пилипівну Литвак, 26 років пропрацювала на посаді директора Водянського сільського будинку культури;Зінаїду Володимирівну Попіленко, майже 30 років своєї трудової біографії віддала бухгалтерській роботі у відділі культури; Ніну Тихонівну Кравченко, ветерана бібліотечної справи; Катерину Сергіївну Богурську, викладача по класу сольфеджіо і вокалу, 26 років пропрацювала в Шполянській дитячій школі мистецтв.

Пісенні вітання гості отримували від аматорів районного Будинку культури: «Рідна мати моя» та «Черемшина» звучала у виконанні Дмитра Вовка, заслуженого працівника культури України; «Посидим по-хорошему» виконала Олена Чорногал; «Келих дружби» Оксана Присяжна; «Я бажаю вам щастя» Юрій Чорноус, гості разом з артистами співали всім знайомі і улюблені пісні.

Спонсор свята, Максим Доценко, підприємець, депутат районної ради допоміг працівникам бібліотеки організувати гостям солодкий стіл, а представники різних підприємств і організацій, разом із заступником голови райдержадміністрації Ольгою Шпицею та заступником голови районної ради Лідією Татариною, Володимиром Пустовітом, головою районної ради ветеранів – вручили подарунки.

Промайнули молоді роки бурхливим потоком, і стишила ходу свою старість, настав час заслуженого відпочинку. За межею залишилася робота, до якої звик і яку любив. Такі вони – реалії життя.

Людська доля… У кожного вона своя – комусь усміхнулася більше, комусь – менше. Старість – така ж частина життя, як і молодість, як і дитинство. Вона неминуча, і саме так її потрібно сприймати, і знаходити для себе джерело оптимізму, жити в гармонії із своїм віком, радіти кожному прожитому дню.

Кiлькiсть переглядiв: 339

Коментарi