• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Внесено зміни до Положення про літературний конкурс на премію імені Олекси Влизька

Внесено зміни до Положення про літературний конкурс на премію імені Олекси Влизька

2017-11-14

14 листопада було проведено засідання Конкурсної комісії щодо організації та проведення щорічного конкурсу літературної премії імені Олекси Влизька.

Премія ця заснована спільно райдержадміністрацією та районною радою в 2008 році. Комісія постійно працює над вдосконаленням організації та проведення конкурсу, з метою піднесення її престижу й популярності.

Засіданню, що було проведено після оголошення конкурсу, який буде проводитись до 25 грудня, слугував лист Володимира Трохимовича Поліщука, доктора філології, професора, члена НСПУ, члена конкурсної комісії з присудження районної паремії імені Олекси Влизька, щодо внесення змін до Положення про районну премію імені Олекси Влизька в галузі літератури, в якому він підкреслює про значимість та престижність конкурсу імені такого визначного поета, та виступає з пропозицією поступово виводити його до всеукраїнського й міжнародного масштабу, вилучивши з назви положення слово «районна», хоча її засновниками залишаються районна державна адміністрація та районна рада. До творчої літературної премії залучати коло майбутніх претендентів на звання лауреата премії більш талановитих не обмежуючись тільки творцями-земляками.

У виступах членів Конкурсної комісії: Сергія Миколайовича Ткаченка, члена Національної спілки письменників України;Олександра Петровича Діхтяренка, першого лауреата премії ім.О.Влизька, члена літстудії ім.О.Влизька; Сергія Володимировича Гребенюченка, заступника голови Конкурсної комісії - керуючого справами районної ради; Анатолія Івановича Лозового, начальника відділу культури і туризму, йшлося про підтримку думки В.Т.Поліщука, щодо трактування та доповнення пункту 1 Положення словами «за високохудожні твори, сповнені життєствердженості й духу новаторства», дотримуватись тематичного спрямування й відображення творчих особливостей і за цими критеріями визначати переможця конкурсу. До творчої літературної премії залучати коло майбутніх претендентів на звання лауреата премії, які мають тематичне спрямування творів.

На засіданні також обговорювалось питання організації нового конкурсу для дітей та юнацтва, підняття престижу поетів-земляків. Про активізацію роботи літературної студії, яка носить ім’я Олекси Влизька та діє при районні бібліотеці, говорила член конкурсної комісії, Наталя Мазур, директор районної бібліотеки, Зоя Ложкова та Валентина Півень працівники районного методичного кабінету,- які дуже зацікавлені у співпраці поетів-початківців та поетів шполянщини.

Всі ці питання, як підкреслила голова Конкурсної комісії, заступник голови райдержадміністрації Ольга Шпиця, завжди стоять на контролі, і районна державна адміністрація буде завжди співпрацювати з усіма зацікавленими в напрямку цієї роботи.

Було підтримано ініціативу відділу культури і туризму райдержадміністрації про вручення сувеніру під час нагородження переможця конкурсу 2018 року.

Кiлькiсть переглядiв: 281

Коментарi