• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників

2017-10-28

/Files/images/vizvolennya_ukrani/1.jpg

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі. Вже майже досконально вивчені всі масштаби цієї згубної війни. Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті.

Всі мають пам’ять про цю страшну війну. День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28-го жовтня. Це був кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська - з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція - з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 - го року, Львівсько-Сандомирська - з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року.

А до кінця війни залишалося ще пів року. Будемо пам’ятати!

Будемо пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

Бібліотеки Шполянської ЦБС організовують в ці дні такі заходи : день інформації «Це не повинно повторюватись»; година пам’яті «Подвиг великий і вічний»; перегляд «У серці народу: вічно і поіменно»; історична година «В історію свою візьми нас, Батьківщина».

З Днем визволення України!


Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi