• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виставка гончарства в районній бібліотеці

Виставка гончарства в районній бібліотеці

2017-12-15

/Files/images/vistavka_mazurik/IMG_6551.jpg

15 грудня в читальній залі районної бібліотеки відбулось відкриття виставки гончарних виробів, зокрема свої роботи виставили учасники гуртка художньої кераміки Будинку школяра.

Спонсорами та організаторами виставки є Анатолій Лозовий, начальник відділу культури і туризму Шполянської райдержадміністрації та Наталія Мазур, директор Шполянської ЦБС. Привітала зростаючі таланти шполянщини та їх наставників з першим відкриттям гончарної виставки - Ольга Шпиця, заступник голови Шполянської райдержадміністрації.

/Files/images/vistavka_mazurik/IMG_6575.jpg Виробами з глини в районі постійно займався один майстер - Станіслав Мазурик, і от завдяки його старанню, авторитету та популярності його мистецтва, яке він представляв на різних заходах обласного масштабу, він зумів зацікавити школярів та створити такий гурток в місцевому Будинку школяра.

/Files/images/vistavka_mazurik/IMG_6556.jpgСтаніслав Миколайович має за плечима роки педагогічної та журналістської роботи, проте він різноманітний практик, постійно самоудосконалює себе, а творчість завжди допомагає йому долати труднощі, мистецтво живить духовно. Тож, цікава і нова справа, досі не зовсім популярна, привернула увагу молодих талановитих викладачів, які продовжують справу наставника. Їх вже полюбили діти, і гуртуються навколо улюбленого заняття, представляють свої вироби на різноманітних виставках, це: Віталій Косенко, Надія Дубина, подружжя Тетяна Чала та Василь Сахаренко, а художниця Анастасія Цимбаленко зі своїми вихованцями допомагає такі вироби розмальовувати, додавати їм кольорів веселки.

/Files/images/vistavka_mazurik/ольга іван.jpg Всі ці майстри та їх вихованці представили широку палітру своїх мистецьких досягнень на розсуд поціновувачів таких талантів. І в цей же день відбулась перша екскурсія для вихованців Шполянської школи-інтернату.

/Files/images/vistavka_mazurik/IMG_6579.jpg Музичні вітання дарували вихованці Шполянської школи мистецтв.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку.

Кiлькiсть переглядiв: 232

Коментарi