• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нарада бібліотечних працівників Шполянського району

Нарада бібліотечних працівників Шполянського району

2018-02-16

/Files/images/narada/nar_lyutiy/DSCN4227.JPG

16 лютого 2018 року в читальній залі центральної районної бібліотеки відбулася нарада бібліотечних працівників «Підсумки роботи бібліотек системи за 2017 рік та основні завдання на 2018 рік».

/Files/images/narada/nar_lyutiy/DSCN4216.JPGНачальник відділу культури і туризму Шполянської райдержадміністрації Анатолій Лозовий подякував працівникам за сумлінну роботу, побажав плідної праці. Крім похвал, висловив зауваження до роботи окремих бібліотек та визначив головні напрями роботи та завдання на 2018 рік.

Директор Шполянської ЦБС Наталія Мазур розповіла про своє бачення, як керівника, планів розвитку бібліотек Шполянського району. Також вона провела інструктаж про дотримання вимог санітарно-гігієнічних норм та правил пожежної безпеки.

Завідуюча методичним відділом ЦРБ Світлана Дуженко зробила статистичний аналіз роботи бібліотек Шполянської ЦБС за 2017 рік та підвела підсумки роботи системи за минулий рік.

В ході наради також було вирішено ряд виробничих питань.

/Files/images/narada/nar_lyutiy/DSCN4261.JPGЗа традицією, пам’ятні сувеніри та квіти було вручено ювілярам – Ніні Пенцак (Іскренська сільська бібліотека-філіал), Людмилі Шпоньці (Васильківська сільська бібліотека-філіал), Наталії Бондар (Антонівська сільська бібліотека-філіал), Валентині Дашко (Товмацька сільська бібліотека-філіал) та Надії Вовк (Терешківська сільська бібліотека-філіал).

Під час семінару бібліотечні працівники району мали можливість більш детальніше познайомитися з творчістю українського поета і прозаїка, перекладача, драматурга, актором театру і кіно, ведучим літературних програм Національної радіокомпанії України, членом Національної спілки письменників України та Національної спілки театральних діячів Василем Довжиком.

Напередодні на Шполянщину завітали шевченкознавці - лауреат літературно-мистецької премії імені Володимира Малика, голова правління Шевченківського відділення Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Тараса Шевченка, автор книги «Коріння Шевченкового роду», нащадк великого роду Кобзаря Микола Лисенко, головний зберігач фондів Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Ольга Дмитренко та педагог, в минулому викладач Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Галина Лисенко. На згадку про зустріч Микола Лисенко подарував районній бібліотеці книгу «Коріння Шевченкового роду», а його дружина Галина Федорівна вручила директору бібліотеки Наталії Мазур власноруч спечений коровай із Шевченкової землі. Цим короваєм посмакували бібліотечні працівники Шполянського району.

По закінченню семінару бібліотечні працівники взяли участь у культурно-мистецькому заході до 110 річниці від дня народження Олекси Влизька.

Кiлькiсть переглядiв: 316

Коментарi