• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Оголошення про обласний конкурс патріотичних відеороликів у жанрі соціальної реклами «Синьо-жовте кіно»

Оголошення про обласний конкурс патріотичних відеороликів у жанрі соціальної реклами «Синьо-жовте кіно»

2019-01-23

Оголошення

про обласний конкурс патріотичних відеороликів у жанрі соціальної реклами «Синьо-жовте кіно»

Правила проведення

У Конкурсі беруть участь діти й підлітки з Черкаської області віком від 9 до 15 років. Для цього вони створюють відеоролик патріотичного спрямування, який пропагує любов до Батьківщини та демонструє втілення шанобливого ставлення до національних цінностей у конкретних вчинках. Меседжем робіт має стати заклик поважати державу, її закони, національну символіку, інституції (такі, як армія, школа, сім’я); популяризувати рідну культуру, традиції та духовність; цінувати й берегти її природу; вивчати досвід предків, наслідувати їм, знати найвизначніших діячів української історії. Сюжетним підґрунтям для відеоролику може стати як витвір мистецтва (література, кіно, театр) й фольклору (легенди, перекази, народні пісні), так і принципово нова, авторська ідея.

До участі в конкурсі приймаються відеоролики у форматі .avi, .mp4, .mpeg тривалістю до 5 хвилин. Відео знімається за допомогою відеокамери, цифрового фотоапарата, мобільного телефона, смартфона, планшета тощо. Також робота може бути виконана у вигляді анімаційного фільму.

Відеоролик повинен бути сюжетним, оригінальним (не допускається плагіат із соціальної реклами, ретрансльованої телебаченням, Інтернетом та іншими засобами масової інформації) й містити чітко окреслене ідейне послання до глядача. Бути логічно вибудуваним, цікавим та відповідати основній темі змагання. Роботи оцінюються за такими критеріями:

змістовність; оригінальний сценарій, умови зйомки; переконливість й артистизм дійових осіб ролика, літературна мова; технічна якість відзнятого й озвученого матеріалу (вирівняні звукові доріжки, грамотний монтаж, чіткість зображення); рекламний ефект від роботи.

Допускається допомога в підготовці відеороботи батьків, вчителів, бібліотекарів, друзів конкурсанта, однак переможцем визначається особа, яка зазначена автором відеоролика. При цьому конкурсант може бути не присутнім у кадрі, але залишатися головним режисером й автором сценарію (або художником і технічним виконавцем – у випадку мультиплікації). На головний приз можуть претендувати лише індивідуальні учасники, а не команди.

Організатор залишає за собою право не брати до конкурсу й не розміщувати на своїх публічних сторінках роботи неналежної якості або такі, що не відповідають вимогам змагання.

Журі Конкурсу

Для розгляду й оцінки робіт учасників конкурсу формується журі. Окремої номінацією відзначається «Переможець глядацьких симпатій». Цей приз отримає робота, яка набере найбільшу кількість репостів до 17 години 31 травня 2019 року з офіційної сторінки конкурсу в соціальній мережі Facebook.

Порядок проведення

Конкурсні роботи приймаються у відділі обслуговування дітей до 22 травня 2019 року.

Переможці Конкурсу визначаються за висновками журі. Журі залишає за собою право визначати додаткові номінації для відзначення учасників конкурсу.

/Files/СиньоЖовтеКіно перероблене.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi