• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Презентація книги "Пам’ятники та пам’ятні знаки Шполянщини"

Презентація книги "Пам’ятники та пам’ятні знаки Шполянщини"

2019-01-30

/Files/DSCN8593.JPG

30 січня 2019 року в читальній залі Шполянської центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулась презентація книги «Пам’ятники та памятні знаки Шполянщини». Книгу було створено спільними зусиллями працівників Шполянської централізованої бібліотечної системи та небайдужих жителів Шполянського краю.

Метою створення цього видання було не тільки перелік пам’ятників та пам’ятних знаків з їх описом, але й формування у жителів Шполянщини бережливого відношення до історичної спадщини, підтримка та розвиток інтересу до самобутньої історії рідного краю, розвиток культурних традицій, виховання громадянської свідомості та любові до малої батьківщини.

Ведучі заходу - Надія Акацат та Тетяна Гетьман - акцентували увагу на тому, що кожен пам’ятник – це наша історія, це те, що допомагає пам’ятати і знати. Це книга пам’яті про полеглих на фронтах Другої світової війни, пам’яті жертв голодомору, пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пам’яті героїв АТО та визначних людей краю.

До всіх присутніх звернувся голова районної ради ветеранів війни та праці Володимир Пустовіт, один з ініціаторів створення книги, який відмітив, що дана книга є наглядним спомином для теперішніх та майбутніх поколінь.

Трагічною сторінкою для нашої країни є неоголошена війна в Афганістані. По-різному сьогодні оцінюють тодішні події, але мужність і вірність присязі заслуговують на повагу. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати тих, хто поліг у боях в Афганістані. Саме з такими словами виступив перед присутніми голова районної ради ветеранів Афганістану Міцкевич С.Й.

Голова редакційної колегії директор Шполянської централізованої бібліотечної системи Наталія Мазур подякувала всім, хто допомагав у створенні книги та запросила переглянути знайомі, а можливо, відкрити нові чи забуті сторінки історичних подій нашої рідної Шполянщини.

Музичний супровід заходу підготовлений працівниками районного Будинку культури.

Зі словами вдячності до всіх, хто причетний до видання книги, звернувся голова районної державної адміністрації Володимир Потапенко. Зазначив, що наш край має багате історичне минуле, про яке необхідно пам’ятати та трепетно берегти, зазираючи у прийдешній день.

/Files/11.jpg/Files/DSCN8583.JPG/Files/DSCN8586.JPG/Files/DSCN8593.JPG/Files/DSCN8604.JPG/Files/DSCN8614.JPG/Files/DSCN8620.JPG/Files/DSCN8638.JPG/Files/DSCN8653ё.jpg/Files/DSCN8669.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 211

Коментарi