«Музичне серце безмежного світу»

2020-10-10

Під такою назвою 9 жовтня в юнацькому секторі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулася година спілкування, присвячена 80-річному ювілею британського рок-музиканта, співака, композитора, художника і письменника Джона Леннона.

Він прожив лише 40, але встиг назавжди увійти до світової історії музики. Леннон є засновником найбільшої в історії рок-музики групи «Бітлз» та її вокалістом, гітаристом, автором більшості пісень та популярним музикантом ХХ століття. Він був душею колективу з моменту його створення і до прощального концерту.

Звертаючись до присутніх, бібліотекар сектору Олена Бурмістрова розповіла про життєвий та творчий шлях Джона Леннона, історію виникнення музичної групи «Бітлз» та її учасників, цікаві факти та історії з життя ювіляра , починаючи від народження і закінчуючи трагічно обірваною сторінкою – вбивством в самому розквіті його кар’єри. Вона зазначила, що крім музичної діяльності Джон Леннон був відомий також ще й як політичний активіст та борець за мир. Свої погляди він висловлював як в піснях, так і в публічних виступах. Джон проповідував ідеї рівності й братерства людей, миру і свободи. Це зробило його кумиром хіпі та одним із самих значимих суспільних діячів 1960-х – 1970-х років.

До уваги відвідувачів організована ілюстрована виставка «Джон Леннон: життя в піснях», на якій представлені документальні та фото-матеріали про життєвий та творчий шлях знаменитого музиканта, цікаві факти з життя групи «Бітлз», його учасників та самого ювіляра.

Присутні із задоволенням спілкувалися, занурившись в атмосферу стилю рок-н-ролу через призму творчості Джона Леннона, яка завоювала серця не одного покоління слухачів і до сьогодні залишається актуальною.

Кiлькiсть переглядiв: 121

Коментарi