• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 ГРУДНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ.

1 ГРУДНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ.

2020-12-01

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику.

Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи щодо відзначення цього дня традиційно відбуваються із його символом – Червоною стрічкою. Тепер кожен, хто надягає таку стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

В читальній залі бібліотеки оформлено виставку – застереження «СНІД – загроза людству». Завідуюча відділом обслуговування Іщенко В. В. познайомила відвідувачів з літературою, яка може значно поповнити знання про необхідність здорового способу життя.

В юнацькому відділі проведено інформ-бюро «Якщо хочеш знати більше» та розгорнуто книжкову виставку присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Бібліотекар юнацького сектору Бурмістрова О. В. відмітила, що на сьогоднішній момент поширення цієї недуги досягло масштабів глобальної епідемії, яка несе загрозу існуванню людства. Зокрема, в Україні з кожним роком зростає кількість випадків зараження ВІЛ-інфекцією, яка призводить до розвитку СНІДу.

Кiлькiсть переглядiв: 63

Коментарi