• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Україна в жалобі за синами-героями» (до вшанування Героїв Небесної Сотні)

«Україна в жалобі за синами-героями» (до вшанування Героїв Небесної Сотні)

2014-04-04

/Files/images/2_wsx.jpg

В ці жалобні дні шполяни вшановують Героїв Майдану, полеглих під час бойових, революційних подій 18-21лютого 2014 року на Європейській площі м.Києва. Такі заходи організовуються в місті Шпола та селах району.
/Files/images/1_qaz.jpg

Ми ніколи не забудемо цих кривавих хронік нашої батьківщини. Переосмислюємо те, якими ми маємо бути, щоб нам не було соромно перед своїми дітьми за їх майбутнє. Неодноразово зустрічаємось на сторінках газет у ЗМІ, з героями , очевидцями та учасниками тих страшних подій, - це унікальні кадри, які не залишають байдужими нікого.
/Files/images/3_yhn.jpgПрацівники бібліотек району намагаються по краплинках збирати ці матеріали й доносити до пересічного громадянина, кожного користувача бібліотеки. В бібліотеках оформлено виставки документальних друкованих матеріалів «Україна завжди пам’ятатиме своїх захисників», «Україна в жалобі за синами-героями», «Слава героям Небесної Сотні».
На минулому тижні, в центрі села Лебедин відбулося вшанування Героїв Небесної Сотні. Панахиду по 40-х днях загибелі героїв відслужив священник Української православної церкви отець Іван Келеман. Після спільної молитви перед учасниками заходу виступили: голова села Олесій Рудас; активісти Євромайдану Лідія Осаула, директор школи №2; Сергій Осаула, директор школи №3. Учні читали вірші Оксани Максимишин-Корабель, Жанни Домніцької, наших земляків Валентини Коливай, Ольги Буртової, Любові Грушник про ті події, разом з вчителями підготували стенд з фотографіями Герої Небесної Сотні.
Олександр Сорокін, представник групи компаній «ЛНЗ- Агро» говорив схвильовано, тож не всім вдалось стримати сльози.
Ярослава Гріньків, місцева поетеса прочитала свої патріотичні вірші.
Пам’ять Героїв Небесної Сотні було вшановано хвилиною мовчання.
Слава Україні ! Героям Слава !

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi