• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом.

1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом.

2013-12-04

/Files/images/PA071982.JPG

1 грудня ВООЗ проголосила Всесвітній днем боротьби з ВІЛ/СНІДом. Кожна людина має усвідомити небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе, своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, в кожну сім’ю.

Бібліотекарі центральної районної бібліотеки разом з Шполянською районною організацією Товариства Червоного Хреста та соціальним педагогом Іриною Зінкевич Іриною в рамках клубу «Твоє здоров’я» провели засідання на тему: «СНІД – самознищення людства». Засідання відбулося в Шполянському НВК «ЗОШ № 2 - ліцей» з учнями 9-11 класів.

Із вступним словом виступила бібліотекар відділу обслуговування Надія Чех. Вона висвітлила соціальну та моральну сторону цієї проблеми. З медичної точки зору виступила лікар-фтізіатр Тетяна Набережня. Вона повідомила про небезпеку та ознаки цієї страшної хвороби, про шляхи її розповсюдження та профілактику захворювання. Бібліотекар юнацького відділу Тетяна Матвієнко розповіла про відомих людей, які тяжко хворіли і померли від цієї невиліковної хвороби. Розповідь супроводжувалась демонстрацією фотографій.

З цікавістю учні переглянули фільм «Правда про ВІЛ/СНІД», який прокоментував волонтер Всеукраїнської громадської християнсько-просвітницької організації «Нова надія» Ігор Скрипник.

Жвавий інтерес викликала вікторина, яку провела фахівець з соціальної роботи Товариства Червоного Хреста Тетяна Мілько. Під час її проведення молодь показала глибоке розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу.

На заході організованао книжкову виставку «СНІД: не залишимося байдужими». Бібліотечні працівники звернули увагу молоді на літературу, представлену на виставці, також наголосили на тому, що фізичне самовдосконалення, організація змістовного дозвілля, здоровий спосіб життя – простий і надійний шлях до повноцінного, духовно багатого життя.

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi