• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Незгасна зоря Симоненківської поезії» (до 80-річчя від дня народження)

«Незгасна зоря Симоненківської поезії» (до 80-річчя від дня народження)

2015-01-15

/Files/images/simonenko/2_iuy.jpg

«Незгасна зоря Симоненківської поезії» під такою назвою 15 січня в центральній районній бібліотеці відбувся літературний вечір до 80-річчя від дня народження поета Василя Симоненка.

Ведучі вечора працівники бібліотеки Надія Акацат та Тетяна Матвієнко познайомили гостей з життєвим і творчим шляхом поета.

/Files/images/simonenko/1_wer.JPG

В. Симоненко непересічна особистість, душевна людина, майстер поетичного слова. Уже перші його поезії засвідчили: в українській літературі з’явився самобутній і зрілий майстер. Сучасники зазначали: «Серед нас не було і немає поета більшої громадянської мужності, більшої рішучості, більшої безкомпромісності, ніж Василь Симоненко».

/Files/images/simonenko/3_oiu.JPG

Захід супроводжувався відеозаписом віршів поета в авторському виконанні. Відеролик «Незгасна зоря Симоненківської поезії» підготувала працівник Інтернет-центру Юлія Душка. Вірші поета «Матері» та «Кривда» прочитали учні ЗОШ №1 Вікторія Нікотович та Єлизавета Кулинич. У виконанні дуету у складі Оксани Скляр та Антоніни Рашевської, солістки Вікторії Верби, чоловічого квартету «Золота підкова» районного Будинку культури звучали пісні на слова автора Василя Симоненка.

/Files/images/simonenko/4_iuy.JPG

За коротке життя поет зробив багато і залишив світові головне - нетлінну жменьку відчайдушно щирих слів із вірою в життя, з вірою в любов, з вірою в людину, з вірою в прекрасне майбутнє./Files/images/simonenko/5_ytr.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi