• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перша персональна виставка шполянської художниці Ірини Сімак в обласному художньому музеї

Перша персональна виставка шполянської художниці Ірини Сімак в обласному художньому музеї

2013-12-04

/Files/images/2_lkm.jpg

Слід відмітити, що в районірозвитку молодих шполянських талантів приділяється велика увага. Відділ культури і туризму Шполянської райдержадміністрації, зокрема начальник відділу Дмитро Вовк сприяє організації участі тих, чи інших колективів в конкурсах, фестивалях, які б могли засвідчити обдарованість і талановитість наших земляків. Це дитячі та молодіжні аматорські колективи: танцювальні - «Барвінок», «Гренада», «Еліта»; вокальні «ВІАЛеді»; ансамблю народних інструментів «Соловейко».
Разом з директором Шполянської ЦБС Наталією Мазур відділ культури організовує участь в різноманітних виставках майстрів декоративно-ужиткового мистецтва на рівні району та області, представляють шполянщину на обласних та всеукраїнських конкурсах.
В районій бібліотеці організовано постійно-діючу виставкову залу, де виставляються твори наших талановитих земляків та проводяться з ними творчі зустрічі. Після презентації творчості таких шполянських дарувань в місті їх запрошують і в обласний центр.
Так, протягом останніх двох років з персональними виставками молодого художника Влада Задворського, самобутньої майстрині-писанкарки Інни Вовк жителі та гості міста Черкас знайомились не один раз.

/Files/images/5_ymn.jpg

4 грудня в Черкаському обласному художньому музеї відкрилась перша персональна виставка юної, розумної, витонченої, чарівної, талановитої, молодої шполянської художниці Ірини Сімак. Адже, знайомство з авторкою художніх робіт, її світобаченням - збагачує, насичує життя різноманітними емоціями та враженнями.
В картинах, які вона малює дуже майстерно, переважно маслом, відтворено божественне значення ідеальної краси, універсальний зміст буття, високу духовність, розкриває людські душі через оточуючу природу. Поетичне сприйняття рідної природи, її щедрість притаманні творам Ірини, яка тонко відчуває природу, створює дивний світ, наповнений спокоєм і добротою.
Пейзаж і натюрморт – улюблені жанри образотворчого мистецтва для художниці. Вона їм довірила тремтіння свого серця і розповідь про ліричні переживання своєї душі.

Бажаємо Ірині бути завжди творчою, збагачувати свій талант, бути в когорті знаменитих земляків нашого краю.

/Files/images/1_kjh.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi