• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Гармонія життя і творчості подружжя Валентини Панасівни та Іллі Івановича Коливаїв

Гармонія життя і творчості подружжя Валентини Панасівни та Іллі Івановича Коливаїв

2015-03-17

/Files/images/kolivay/1_uyt.jpg

/Files/images/kolivay/2_oiu.jpg 17 березня працівники районної бібліотеки для дітей організували чергову зустріч в рамках акції «Поети шполянщини дітям», на яку запросили талановите подружжя Валентини Панасівни та Ілллі Івановича Коливаїв з Лебедина. На початку зустрічі працівники бібліотеки, юні читачі вручили гостям квіти, а гості вручили для бібліотеки книги та картину-екібано, зроблену руками Валентини Коливай.

В приємну весняну пору, в юних прихильників поезії була приємна нагода полинути в царину поезії наших талановитих земляків. Валентина Панасівна та Ілля Іванович свої серця віддали дітям, працюючи в Лебединській середній школі № 2. Це Вчителі з великої літери. Їм характерні: душевна теплота і доброзичливість, надзвичайна ерудиція і мудрість, невичерпна енергія і оптимізм. Ілля Іванович викладав музику і був художнім керівником дитячого ансамблю народної пісні «Лебединські козаки». По всій Україні котилася слава «Лебединських козаків». У хорі десятки літ співали тисячі дітей. Формувалися душі народним мистецтвом, осягаючи сокровенне і вікопомне.

/Files/images/kolivay/3_iuy.jpgТалановиті люди талановиті в усьому. Валентина Панасівна має чудове захоплення - займається флористикою, виготовляє картини із сухих квітів. Від цих робіт віє натхненністю, ніжністю та вишуканістю, в цьому всі змогли переконатися, переглянувши роботи, які прикрашали виставку «Якщо душа багата на прекрасне». Ілля Іванович теж має цілий набір улюблених занять – пасіка, виготовлення меблів і навіть Бог наділив даром допомоги людям – даром народного лікаря-ортопеда. Він є чудовим самодіяльним композитором, який пише твори для творчих колективів шполянщини. Подружжя наших вельмишановних гостей гармонійне у буденному житті, високодуховні у відносинах з людьми. Тож і не випадково, що і поезія в них чиста, як джерельна вода і висока як безмежне небо.

/Files/images/kolivay/4_oiu.jpgУ Валентини Панасівни поезія надзвичайно добра, щира, мелодійна торкається глибин людської душі. Чудова пейзажна та інтимна лірика. Ілля Іванович – поет досвідчений, має збірки поезій «Відчуття краси», «Іду на Схід». Чільне місце в поетичній творчості відведене особистим переживанням автора над мистецькими шедеврами: живопису, музикою, словом. Широкий безмежний внутрішній світ Іллі Івановича дозволяє зрозуміти великих Рафаеля і Реріха, Шопена і Моцарта, Тараса Шевченка і Ліну Костенко, Катерину Білокур і безмежність Космосу.

/Files/images/kolivay/5_oiu.jpgДіти із задоволенням читали поезію Коливаїв: «Плакучі верби» Наталія Афанасьєва, «Діалог доньки і мами» Катя Кулікова і Анжеліка Свергун, «Найрідніша» Ілона Глова, «Купання сонця» Євген Мусієнко, «Земля наш дім» Анна Гончаренко. Подякувала за творчість землякам Світлана Стецька, вчителька ЗОШ І-Ш ступенів №2-ліцею, бувша учениця поетів.

Ведучі від імені всіх побажали творцям прекрасного:

Нехай несуть радість з собою роки

Хай збудуться мрії, бажання й думки,

Щоб радісний настрій у серці не гас,

І щедрая доля всміхалась не раз!

Кiлькiсть переглядiв: 340

Коментарi