Життя бібліотеки на сучасному етапі

2017-02-28

/Files/images/bbloteka/remonti/IMG_4309.jpg

Бібліотеки Шполянської ЦБС – це інформаційні центри громади, що виконують роль посередника між владою та населенням. Сучасна діяльність бібліотек характеризується переходом від режиму функціонування до режиму розвитку у форматі нових вимог суспільства.

/Files/images/bbloteka/remonti/IMG_4307.jpgРайонна бібліотека є організатором ділових і науково-освітніх контактів, проведення різних заходів із залученням тих, чи інших учасників, оперативно надає тематичну і фактографічну інформацію на запити адміністрації. Бібліотека генерує творчі ідеї просування краєзнавчого знання серед населення, пропонує нові продукти та послуги на цю та іншу тематику, а Шполянська адміністрація створює умови для реалізації цих ідей, вишукуючи кошти та матеріально-технічні ресурси.

/Files/images/bbloteka/remonti/IMG_20170301_105720.jpgВ наш час, коли з екранів телевізорів, в пресі, в інтернет-просторі лунають недобрі відгуки про теперішню владу, хочеться деяким скептикам при розгляді питання відношення її до культури заперечити. Влада всіляко підтримує проведену бібліотекою пропаганду читання, виховання сучасного читача на традиціях, які склались в роботі бібліотеки, допомагає популяризації нашого закладу в інформаційному просторі Інтернету – і, все це співпраця районної державної адміністрації та дирекції бібліотеки, повсякденна клопітка праця. Кожен масовий захід, який тут організовується ретельно й відповідально готується працівниками бібліотеки разом з районною адміністрацією.

/Files/images/bbloteka/remonti/IMG_20170301_105738.jpgВажливо, що кожен захід, і все життя бібліотеки є не байдужим голові райдержадміністрації Володимиру Потапенку. Він є не тільки активним учасником життя бібліотеки, він прикладає багато зусиль, щоб районна бібліотека стала кращою книгозбірнею в області. Це і вшанування поважних учасників організованих заходів, відзначення кращих бібліотечних працівників, зустрічі з кращими представницями культури району напередодні свят, відзначення талановитої юні.

Важливим етапом відносин голови райдержадміністрації Володимира Потапенка до роботи районної бібліотеки є завершення ремонту приміщення першого поверху, адже коли замінили вікна, двері в приміщенні стало набагато світліше, більш зберігається тепло, а про естетичний вигляд годі й говорити. Взагалі, впродовж півроку на ремонт затрачено 380 тис.грн.:

Хто ще не помітив цих змін, щиро запрошуємо відвідати нашу бібліотеку.

А особисто, голові Шполянської райдержадміністрації працівники районної бібліотеки висловлюють щиру подяку, за постійну плідну співпрацю, увагу до потреб та проблем районної бібліотеки, за допомогу і підтримку бібліотеки, а також за проведений ремонт приміщення бібліотеки.

/Files/images/bbloteka/remonti/IMG_20170227_124026.jpgДирекція бібліотеки в свою чергу намагатиметься зберегти добрі відносини з владою, розглядати їх в світлі нової стратегії, як відносини партнерів, одно зацікавлених у розвитку різноманітних контактів, продовжувати інформаційну співпрацю бібліотеки із владними структурами на регіональному рівні. Надавати необхідні дані, у забезпеченні «прозорості» рішень влади, забезпечення регіонального центру інформації з питань місцевого самоврядування необхідними матеріалами. Адже бібліотека розуміє, що шлях до розв’язання проблем лежить через співпрацю з органами влади, доведення значущості своєї діяльності. І в наш час, коли вже назріла проблема визначення територіальних громад, зрозуміло, що владні структури будуть враховувати інтереси бібліотеки як «дійового повноправного суб’єкта території» тоді, коли вона доведе свою вагомість і причетність до соціально-культурних процесів, що відбуваються на цій території.

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi