• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Читачі Шполянської районної бібліотеки для дітей переможці обласного конкурсу «Фабрика вражень» (до Міжнародного дня дитячої книги)

Читачі Шполянської районної бібліотеки для дітей переможці обласного конкурсу «Фабрика вражень» (до Міжнародного дня дитячої книги)

2017-04-18

/Files/images/konkurs/fabrika/День книги.jpg

До Міжнародного дня дитячої книги, який відзначався 2 квітня, в день народження Великого Казкаря Ганса Крістіана Андерсена, Черкаська обласна бібліотека для дітей не вперше проводить конкурс книжкових відеооглядів «Фабрика вражень» і неодноразово наші читачі приймали в ньому участь.

Всеукраїнський Конкурс проводився для дітей і підлітків з усіх областей України віком від 6 до 18 років. Для цього вони створювали відеоогляди книг, які радили почитати одноліткам. У змаганні також брали участь учасники і переможці минулорічних конкурсів.

До участі в конкурсі приймалися відеоролики у форматі .avi, .mp4, .mpeg тривалістю до 3 хвилин. Відеоролик повинен був містити короткий аналіз сюжету, дійовихосіб, форми і якості видання, інформацію про автора. Бути логічновибудуваним та цікавим. Роботи оцінювалися за такими критеріями:

– змістовність;

– оригінальний сценарій, умови зйомки;

– артистизм конкурсанта, літературна мова;

– технічная кість відзнятого й озвученогоматеріалу (вирівняні звукові доріжки, грамотний монтаж, чіткість зображення).

/Files/images/konkurs/fabrika/image.jpgЦьогоріч честь Шполянської районної бібліотеки для дітей захищали двоє шполян. Це учні ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 - Каріна Присяжненко, учениця 10 –МФ класу, яка є вихованкою Шполянського будинку школярів, колектив якого активно долучився до зйомок її конкурсної роботи та Кунець Захар, учень 4 – Б класу, режисером якого стала мама.

На розгляд журі було представлено 98 робіт. Всі вони мали шанс на перемогу. Більшість членів журі мали особистих фаворитів і улюбленців, право на перемогу яких були готові відстоювати до останнього. Тож, після 2,5-годинного засідання переможця та володаря електронної книги (суперпризу від роздрібної мережі магазинів комп’ютерної техніки, комплектувального та периферійного обладнання Brain) таки було обрано – це Каріна Присяжненко. Її огляд книги Катерини Мотрич «Мотрині ночі» вразив журі щирістю, динамізмом, лаконічністю й великим рекламним впливом. Після нього-бо руки так і тягнуться по книжку про зріле кохання гетьмана Івана Мазепи.

До речі, 30 листопада 2017 року Катерина Мотрич, автор унікальних художніх і поетичних творів відзначатиме свій 70-річний ювілей.

А крім основної, ще низку конкурсантів відзначено приємними призами в ексклюзивних номінаціях. Володарем однієї з них, а саме - «Акторськийкомплімент» став Захар Кунець, з книжкою Віктора Драгунського «Денискові оповідання».

Нагородження переможців відбудеться незабаром у Черкаській обласній бібліотеці для дітей.

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті http://chobd.ck.ua

Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi