Зустріч з казкою

2019-03-25

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят и в помещении

Напередодні радісної події в житті юних читачів, весняних канікул, відбулося відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання в нашому місті. Головною на святковому дійстві була її величність – КАЗКА. Учні 3-4 класів міської школи №3-гімназії навіть не помітили, що поруч з ними, в читальному залі районної бібліотеки знаходяться справжні казкарі.

Таємничу історію появи казкарів гостям свята повідала ведуча. Рівно рік тому на відкритті Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотекою для дітей було оголошено літературний конкурс юних казкарів «Казку складаю сам». Конкурс тривав з 1 квітня 2018 року до 1 лютого 2019 року. І згідно умов проведення конкурсу в день відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання відбулось нагородження переможців. Учасників було небагато, але які учасники! Присутні зустріли появу юних казкарів дружними оплесками.Попович Божена – учениця 3 класу міської школи №2 –ліцей. Це – сонячна дівчинка, яка світиться тільки переступивши поріг абонементу обслуговування учнів 1-4 класів. Відчувається особлива радість Божени від спілкування з книгами: своїми рученятами хоче доторкнутися до кожної книжечки і взяти додому, щоб ближче познайомитися з нею. Читачкою стала після екскурсії до бібліотеки в 1 класі. І з того часу активна читачка і активна учасниця різноманітних бібліотечних конкурсів. Її фото прикрашає галерею Зірок читання бібліотеки для дітей. На конкурс «Казку складаю сам» Божена подала казку «Дивовижні пригоди Пряні» з власними ілюстраціями.

Капелюшна Діана - учениця 2 класу міської школи № 1. Записана до бібліотеки з 3-х річного віку. Любить читати казки, оповідання, пізнавальні журнали. Фото Діани також є на почесному місці на Галереї Зірок читання. В родині шана до книги виховується змалечку. Дівчинка з радістю відгукується на участь у бібліотечних заходах. Щедрим на перемоги став для Діани минулий рік: з дуже гарною роботою взяла участь у міському літературному конкурсі «Сучасна книга. Погляд читача», де проявила фантазію, показала своє вміння аналізувати прочитане, висловила власну думку. Діанка виступила, як літературний критик на книгу Юхима Чеповецького «Веселі пригоди Мицика і Кицика». За мотивами цієї книги взяла участь в обласному конкурсі книжкових відеооглядів «Фабрика вражень. Перезавантаження».
До 90-річчя від дня народження киргизького письменника Чингіза Айтматова в рамках спільного проекту Посольства Киргизької республіки в Україні та Національної бібліотеки для дітей був проведений Всеукраїнський конкурс-виставка дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова». В обласному етапі конкурсу Діана здобула почесне ІІІ місце. В обласному літературному конкурсі «Роду криниця віща» з казкою «Черевички-сунички» дівчинка виборола собі місце серед переможців.

На конкурс «Казку складаю сам» була представлена казка «Одного разу в лісі».
До Всеукраїнського конкурсу-виставки дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова» долучилася в молодшій віковій категорії від 6 до 9 років і наша третя казкарочка Бойко Надія – учениця 3 класу Лозуватської школи, яка здобула ІІ місце на обласному етапі конкурсу. У минулому році стала однією із переможців районного літературного конкурсу юних поетів «Тарасовими шляхами». А на казковий конкурс були надані як казкові прозові оповідки так і поетичні «Безкінечні казочки». Надійка майстерно володіє і пером, і пензлем.
З казковими історіями учасниць конкурсу всіх присутніх познайомив самий Найсправжнісінький Казкар – Петрович. Ведучий дитячої передачі на районному телебаченні.
Щасливих казкарочок було нагороджено грамотами відділу обслуговування дітей Шполянської ЦБС та солодкими подарунками від спонсора свята, власника магазину «Цукерня» Доценка Максима Васильовича.
А Найсправжнісінький Казкар – Петрович розповів дітлахам свої нові поетичні та прозові казочки.
З великою вдячністю говорилося про шполянських казкарів, які створили чарівні казкові образи, привідкрили для читачів завісу захоплюючого світу казки.

На изображении может находиться: 4 человека, в помещении

На изображении может находиться: 20 человек, люди улыбаются, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 4 человека

На изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, люди стоят

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi