• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЗАСІДАННЯ КЛУБУ ДОПИТЛИВИХ ДІТЕЙ «ЧОМУСИКИ»: «ДИВОВИЖНІ ВИТВОРИ ПРИРОДИ: ГОРИ, ВУЛКАНИ, ПЕЧЕРИ»

ЗАСІДАННЯ КЛУБУ ДОПИТЛИВИХ ДІТЕЙ «ЧОМУСИКИ»: «ДИВОВИЖНІ ВИТВОРИ ПРИРОДИ: ГОРИ, ВУЛКАНИ, ПЕЧЕРИ»

2019-04-05

На изображении может находиться: 8 человек, в помещении

З давніх-давен найвідоміші мудреці прагнули дізнатися, що знаходиться у нас глибоко під ногами, що слугує основою світу, що нас оточує. Тим не менш і досі про глибинні шари Землі ми знаємо менше, ніж про космос, і шансів коли-небудь проникнути у підземний світ не так вже й багато.

Виверження вулканів, гігантські прірви та провалля, землетруси наводили давніх природознавців на думку про те, що в глибині Землі відбуваються якісь незрозумілі процеси. Так виникали міфи про підземних жителів і тварин, які ніколи не з’являються на поверхні.
Проникнути у глибину Землі людині вдалося лише на 12 кілометрів (такою є глибина Кольської надглибокої свердловини), що становить усього 1/400 частину земного радіуса). Якими знаннями володіє людина зараз, завдяки дослідженням вчених? На ці питання мали змогу отримати відповіді члени клубу допитливих дітей «Чомусики» - учні 4-х класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1». Чергове засідання клубу відбулось у відділі обслуговування дітей 4 квітня.

Бібліотекар Таїса Барвінок та її юна помічниця Маргарита Лаптєва розповіли учням про природу геологічних процесів, які впродовж мільярдів років формують вигляд Землі. Діти дізнались про найбільші гірські системи, та гори-рекордсмени, про найбільші печери світу та найпотужніші виверження вулканів. Розповідь супроводжувалась показом тематичної презентації та ознайомленням з книжковою виставкою «Планета Земля».

На изображении может находиться: 3 человека, люди сидят и экран

На изображении может находиться: 1 человек, экран и в помещении

На изображении может находиться: 8 человек, люди улыбаются, люди сидят и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi