• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В районній бібліотеці презентували книгу земляка, учасника АТО Олега Берестецького «Східний фронт з життя солдата»

В районній бібліотеці презентували книгу земляка, учасника АТО Олега Берестецького «Східний фронт з життя солдата»

2019-04-10

На изображении может находиться: 1 человек

Війна… Чорною, страшною хмарою увірвалася в наше життя, змусила здригнутися від горя, сліз та розпачу – анексований Крим, поруйнований Донбас, тисячі зруйнованих доль, загиблі та поранені. Це та ціна, яку Україна вже 5 років змушена платити за бажання бути цивілізованою незалежною європейською державою.
Війна на сході України не залишає байдужим українське суспільство. Митці, журналісти та свідки подій не можуть мовчати. За перо беруться люди, які б у звичайних обставинах цього б може й не зробили. Книги пишуть люди, які там побували та на власні очі бачили весь жах того, що відбувається.

10 квітня 2019 року в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулась презентація книги нашого земляка, учасника АТО Олега Берестецького «Східний фронт з життя солдата».
Олег Анатолійович народився в 1982 році в місті Шпола. В 1989 році родина переїхала в село Василівка Солонянського району Дніпропетровської області і цей край став для Олега рідним. Там закінчив школу. Згодом відслужив у лавах Збройних Сил України, працював на різних посадах в райвідділі МВС, навчався в Харківській юридичній академії, здобув другу юридичну освіту в Запорізькому університеті, отримав звання капітана.
У розквіті сил і життєвих планів Олег впевнено дивився у майбутнє та настирливо досягав поставлених цілей. А їх було так багато, і одна з них – професія військового, про яку мріяв ще з дитинства. Зрештою вона стала реальністю.

Коли почалися воєнні дії на Донбасі, не роздумуючи, Олег прийшов до військового комісаріату, щоб стати добровольцем Збройних Сил України. В 2014 році був зарахований рядовим 25-ої окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади. Від того часу для нашого земляка закрутився жахливий маховик війни. В зоні АТО Олег пізнав, що таке нищівний артилерійський обстріл, який випалює все живе, і що таке справжня чоловіча дружба.
Перебуваючи на передовій Донбасу, Олег пройнявся ідеєю створення книги про подвиги та будні наших солдат під час антитерористичної операції та героїв, які ціною власного життя та здоров’я захищають Україну. Книга «Східний фронт з життя солдата» повністю відображує бойові будні десантників, з якими автор боронив рідну землю у 2014 році.

Олег Анатолійович не є письменником і це перша написана ним книга. Але майже всі події, описані в ній, відбувалися насправді, а герої – реальні, лише трохи змінені прізвища. Тож автору дуже хотілося розповісти історію тих людей, які першими стали на захист України.
«Ця книга присвячується воїнам-десантникам 25-ої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та всім військовослужбовцям інших військових частин України, які захищали, захищають та захищатимуть її незалежність та суверенітет, не шкодуючи свого життя та здоров’я заради щасливого майбутнього у процвітаючій та незалежній Україні», - йдеться в анотації книги, виданій у видавництві «Журфонд» м.Дніпропетрвська.
Олег Берестецький в 2016 році передав в дарунок районній бібліотеці один примірник книги, маючи намір приїхати на малу свою батьківщину та презентувати землякам свій творчий доробок. Але, на жаль, невблаганна смерть забрала Олега з наших рядів. Відійшовши в 36 років за межу вічності, він залишив по собі світлу пам’ять та свою книгу, яка буде прикладом мужності та патріотизму для підростаючого покоління.

Зворушливий вірш «Лист до матері» прочитала учениця 9 класу Шполянського НВК-ліцею № 2 Еліна Ельтіфі.
З розповіддю про життєвий та бойовий шлях сина виступив батько автора книги «Східний фронт з життя солдата» - Анатолій Берестецький.
Зі словами глибокої вдячності та шани за сина-патріота до батьків та всіх, хто боронить і боронив Україну від агресора звернувся голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко та побажав всім світлих днів, мирного неба та непохитної віри і надії у перемогу.
На заході прозвучали патріотичні пісні «Сину» та «Прошу в неба» у виконанні солісток гурту «Срібні струни» районного Будинку культури Вікторії Верби та Антоніни Рашевської.

На изображении может находиться: 1 человек, на сцене, играет на музыкальном инструменте, борода и в помещении

На изображении может находиться: 8 человек, в том числе Діана Кузьменко, люди сидят

На изображении может находиться: 12 человек, в том числе Наталія Задорожня, люди сидят и в помещении

На изображении может находиться: 6 человек, в том числе Анатолій Лозовий, люди сидят

На изображении может находиться: 5 человек, в том числе Діана Кузьменко, люди сидят и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек, сидит и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек, на сцене

На изображении может находиться: Вікторія Верба, стоит

На изображении может находиться: 3 человека, в том числе Tanechka Tatiana, люди стоят

На изображении может находиться: 1 человек

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi