Зустріч з письменниками

2019-04-18

На изображении может находиться: 2 человека, в помещении

На изображении может находиться: 3 человека, костюм

17 квітня 2019 року в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася літературна зустріч з письменниками. На зустріч з читачами завітали; Василенко М.Г., Горбівненко А.Т., Засенко П.П.,
Міхалевський В.Ц., Озірний О.А., Ткаченко С.М., Томенко Т.М.
Василенко Михайло Григорович – український поет, письменник, публіцист, член Національної спілки письменників України. Народився в
с. Драбівці Золотоніського району Черкаської області. Проживає в м. Києві.

Михайло Григорович Лауреат премій ім. Т.Мельничука, М.Терещенка, журналу «Німчич», тріумф «Перо», Київського міського голови та інших.
Автор збірки віршів «Орії», «Очарії», «Ористея», «Чотиричас»; збірки оповідань «Стрікоко», низки публіцистичних статей. Упорядник збірки української народної магічної поезії «Ви зорі-зориці», книг «Мозаїка», «Мозаїка-2» та ін..
Горбівненко Анатолій Тимофійович – український поет, прозаїк, журналіст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України. Народився в с. Білозір’я Черкаського району Черкаської області, проживає в м. Сміла.
Лауреат літературних премій імені Л.Глібова і С.Олійника.
Твори Анатолія Тимофійовича друкувалися в журналах «Перець», «Україна», «Українська мова і література в школі», «Вітчизна», альманасі «Вітрила», «Холодний яр», «Клекіт», обласній та всеукраїнській періодиці.

Горбівненко А.Т. автор книги віршів для дітей «Кораблик», «Парнасівські будні», «Добрий день», «Покотьоло», упорядник двох колективних збірок «Мелодії джерел» та «Перепустка в безсмертя».
Засенко Петро Петрович – український поет та перекладач, член Національної спілки письменників України. Народився в Люберцях Бориспільського рйону Київської області, проживає в м. Києві.
Лауреат літературних премій імені П.Тичини, А.Малишка, П.Чубинського, В. Булєнка, Всеукраїнського фонду Тараса Шевченка.
Петро Петрович автор книг: збірки поезій «Зірниця», «На ярмарку вітрів», «Князіство трав», «Косовиця», нарису «Троянди Паміру» та ін..
Міхалевський Віталій Цезарійович – український поет, член Національної спілки журналістів України, член Національної спілки письменників України. Народився в с. Подільське, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, проживає в м. Хмельницький.

Віталій Цезарійович Лауреат Хмельницької міської премії ім.. Богдана Хмельницького в галузі літературної діяльності та популяризації української мови, Хмельницької обласної премії ім. Тараса Шевченка.
Автор збірок «Я жду весну» (2003), «Крапелина вина, або Уроки української» (2005), «Година пік, або Твір на власну тему» (2006), «Місце під сонцем» (2006), «Невиправний романтик, або Як я провів літо» (2011), «Соло на трубі» (аудіо збірка, 2011), «Перші черешні» (2012), «Яблука райські» (2013), «Цукерково-букетні вірші» (2015, 2018).
Озірний Олексій Антонович – український поет, член Національної спілки письменників України. Народився в с. Вербівка Городищенського району, проживає в м. Звенигородка.
Лауреат Черкаської обласної літературної премії «Берег надії» ім.. В.Симоненка.
Олексій Антонович автор збірок «Проща» та «Козацький цвинтар» (1996), «Заплакані зорі» (2003).

Ткаченко Сергій Миколайович – український поет, член Національної спілки письменників України. Народився в с. Надточаївка Шполянського району Черкаської області, проживає в м. Шпола.
Сергій Миколайович автор поетичної збірки «Керелівка» та публікацій в обласній та всеукраїнській пресі.
Томенко Тарас Миколайович – український кінорежисер, член Української та Єропейської кіно академій, син письменника-земляка Миколи Томенка. Народився і проживає в м. Києві.
Фільмографія
Короткометражні фільми: «Бійня» (1998), «Тир» (2000), Приз Нью-Йоркської кіно школи на Міжнародному кінофестивалі Берлінале в 2001 р. в Берліні, «Пересохла земля» (2004), 1-ше місце на Всеукраїнському молодіжному кінофестивалі «На хвилях зачарованої Десни» (2005).
Документальні фільми: «Ліза» (2006), призи за «Найкращий фільм» і «Найкращу операторську роботу» в категорії «Професійний неігровий відеофільм» на фестивалі «Відкрита ніч» (2006), «Мамочки» (2007), Будинок «Слово» (2017) – українська національна кіно премія «Золота дзиґа» в категорії «Найкращий документальний фільм» (2018).
Художні фільми: Будинок «Слово» (2019).

Головною метою заходу було не тільки знайомство з творчістю письменників, а й залучення читачів до читання.
Зустріч із письменниками та кінорежисером відбувалася у вигляді діалогу, прозвучало чимало запитань щодо творчих і людських уподобань авторів, їх поглядів на сучасну українську літературу, на які гості дали змістовні та цікаві відповіді. Письменники з радістю відповідали на численні запитання, які виникали у ході зустрічі. Їх гумор, жарти, розповіді зі свого життя та цікава манера спілкування підкорили кожного і не залишили байдужим жодного, хто був присутнім на цьому дійстві.
Директор центральної районної бібліотеки імені Миколи Томенка Наталія Мазур подякувала письменникам за їх письменницьку працю та побажала нових творчих злетів.
Приємним подарунком для працівників та читачів бібліотеки стали книги, які подарували письменники Михайло Григорович Василенко та Віталій Цезарійович Міхалевський.
Сподіваємось, що зустріч з письменниками залишила в серцях присутніх тепло і радість від спілкування та бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.

На изображении может находиться: 2 человека, в помещении

На изображении может находиться: 11 человек, люди сидят, стол и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, в помещении

На изображении может находиться: 5 человек, люди сидят и в помещении

На изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, люди сидят и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi