• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • „Вареники, вареники, Божі хваленики, не кожен їх варить, але кожен їх хвалить”. (урочистості до дня Незалежності України в с. Лозуватка)

„Вареники, вареники, Божі хваленики, не кожен їх варить, але кожен їх хвалить”. (урочистості до дня Незалежності України в с. Лозуватка)

2019-09-03

На изображении может находиться: 2 человека, еда

З нагоди Дня Незалежності України 24 серпня 2019 року в селі Лозуватка Шполянського району було проведено святковий захід.

Активну участь у заході взяли відділ культури і туризму Шполянської райдержадміністрації та працівники центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка.

Для жителів та гостей свята проведено конкурс вареників. Працівники районної бібліотеки до уваги конкурсного журі представили 7 видів вареників. Також відбулася вікторина «Страви української кухні».

Справжньою родзинкою свята стало відкриття фонтану в парку Дружби та миру.

До 80-річчя з дня заснування музично-вокальної студії Якова Цегляра в Лозуватці було відкрито меморіальну стелу. Право на відкриття надано найстаршому жителю села Високоляну Володимиру Васильовичу, 1929 року народження, який був активним учасником муз студії і майстерно грав на фортепіано.

Жителів та гостей села радували своїми виступами лозуватські талановиті діти. Музичні вітання прозвучали від аматорського колективу Лозуватського Будинку культури та колективу Княжанського сільського Будинку культури.

Піснями у власному виконанні привітав односельчан та гостей голова села Станіслав Бойко, якому начальник відділу культури і туризму Шполянської райдержадміністрації Анатолій Лозовий вручив відзнаку – статуетку «Золотий мікрофон».

Було підбито підсумки конкурсу вареників в трьох номінаціях. В номінації «Найоригінальніший вареник» переможцями стали гості свята - жителі с.Княжа. В номінації «Найсмачніша начинка» переможцями став колектив працівників центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка. А в номінації «Оригінальна подача» перемогу здобули також гості з с.Княжа.

По закінченню свята переможці конкурсу отримали цінні подарунки.

Кожен, хто побував на святі, отримав величезний позитивний емоційний заряд і вкотре переконався у самобутності і невичерпності наших народних традицій.

На изображении может находиться: 2 человека, в том числе Ольга Шпиця, люди стоят и еда

На изображении может находиться: 3 человека

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi