День Миру

2019-09-19

Людина створена природою для миру,
а не для війни, народжена для радості,
а не для горя…
Франсуа Рабле
Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня у день відкриття чергової сесії ООН. А з 2002 року згідно постанови Генеральної Асамблеї ООН, святкування Міжнародного дня миру проходить в одну і ту ж дату – 21 вересня.
В Україні День миру встановлений Указом Президента і відзначається щорічно також 21 вересня.
Емблемою Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.
З цієї нагоди у відділі обслуговування Шполянської центральної районної бібліотеки імені Миколи Томенка розгорнуто книжкову виставку «21 вересня – Міжнародний день миру», документальні джерела якої інформують користувачів про історію започаткування і відзначення дня миру, про значення миру для всіх людей на землі, про те, скільки горя і страждань принесли людству війни. До уваги читачів пропонуються книги патріотичного напрямку, газетні статті про відвагу наших воїнів, про патріотичні настрої наших українців.
У той час, коли на сході нашої країни лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. Цього дня низько схиляємо голову перед тими людьми, які мовчки крокують, підтримуючи найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.

Бажаємо всім миру та запрошуємо переглянути виставку !

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi