Скорботна свічка пам’яті

2019-11-22

Нет описания фото.

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Народ України пам’ятає ці сторінки свого життя. З часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору та ми повинні завжди пам’ятати про цю трагедію. З нагоди Дня пам’яті жертв голодомору 1932-1933 рр. 22 листопада 2019 року в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка було організовано та проведено цикл заходів. Проведено інформаційну годину «Безкровна війна проти українського народу». Присутні згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор».

Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко біля книжкової виставки «Скорботна свічка пам’яті» ознайомила читачів з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні. Читачі мали можливість дізнатись про причини та наслідки цієї трагедії.

В інтернет-центрі для користувачів бібліотеки було організовано перегляд документального кінофільму «Голодомор в Україні, незабутні сторінки історії».

Також з нагоди пам’ятної дати в бібліотеці пройшла акція «33 хвилини», під час якої з Національної книги пам’яті зачитано імена померлих від голоду жителів Шполянського району.

Такі ж заходи пройшли і в сільських бібліотеках-філіалах: «Біль мого народу» (Антонівська СБФ), «Український голокост» (Буртівська СБФ), «Терор голодом» (Журавська СБФ), «Невиплакані сльози України» (Нечаєвська СБФ), «Не маємо права забути» (Сердегівська СБФ) та ін.

День пам’яті жертв Голодомору – не лише привід згадати невинних жертв, це нагода відчути спільний біль всіх українців, сторінка календаря, коли потрібно подякувати тим, хто зберіг зерно українського світогляду, незважаючи на фізичні і духовні тортури та виборов право на національне самовизначення.

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят, люди сидят и в помещении

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi