• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ

2019-11-29

Цей день – попередження всім про болючу рану суспільства. СНІД виник наприкінці ХХ століття. Та прикро, що ми, як і багато років тому, не хочемо вірити в те, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного. Саме в цьому намагались переконати своїх користувачів в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка, де були проведені заходи, присвячені Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

У відділі обслуговування 29 листопада проведено дискусію, присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, під час якої читачі обговорювали проблеми ВІЛ-інфікованих в Україні, боротьбу з цією страшною хворобою, як уберегтися від цього захворювання. Бібліотекар Надія Акацат розповіла про історію виявлення вірусу імунодефіциту, який уражає імунну систему людини та призводить до захворювання на СНІД, про шляхи його поширення та наголосила на тому, що зараз, як ніколи, необхідно бути відповідальним за свою поведінку і вести здоровий спосіб життя.

Також в читальному залі бібліотеки організовано книжкову виставку «СНІД – загроза людству». Серед матеріалів виставки – книги, матеріали періодичних видань, буклети та брошури для юнацтва. Огляд літератури дав можливість користувачам ширше познайомитися з рекомендаціями про те, як вести здоровий спосіб життя.

В інтернет-центрі читачі мали нагоду переглянути відеоролик «СНІД не спить», який продемонструвала бібліотекар Тетяна Гетьман. З відеоматеріалу читачі дізналися про історію виникнення СНІДу, способи зараження, наочно побачили як розповсюджується ВІЛ в організмі людини та познайомилися з простими правилами безпеки.

Проведені заходи сприяють моральному вихованню читачів і особливо молоді, формуванню уявлення про небезпеку СНІДу та розуміння необхідності дотримання правил культури стосунків. Читачі ще раз усвідомили, що основним засобом захистити себе та попередити поширення ВІЛ-інфекції є дотримання здорового способу життя.

Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi