• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

З нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

2019-12-14

Нет описания фото.

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим блоком Чорнобильської АЕС. Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції.

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС в центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка відбулася година пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу». Говорили про серйозні та трагічні події 1986 року, про вплив Чорнобиля на долі людей. Бібліотекарі відділу обслуговування надали змістовну інформацію про ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС та висвітлили визначну роль шполян, які перебували у вирі подій 1986 року. Читачі згадали ті трагічні дні, вшанували тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя заслонили собою світ від радіаційної хвилі та ознайомилися з книжковою виставкою на дану тему під назвою «Мужність і біль Чорнобиля», яка організована в секторі обслуговування юнацтва. На виставці представлені видання, в яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу й спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики. Виставка також пропонує публікації з української преси про перші повідомлення про аварію на ЧАЕС та заходи з ліквідації наслідків аварії, а також низку публікацій про соціальні, екологічні та економічні проблеми, пов’язані з аварією на ЧАЕС.

В інтернет-центрі бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Гетьман продемонструвала відеофільм «Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС».

Працівники центральної районної бібліотеки також взяли участь у мітингу біля пам’ятника учасникам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС аби вшанувати загиблих, подякувати ліквідаторам за героїзм, за силу духу, за те, що стали на захист безпеки людства.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, экран, офис и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi