З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЧАЮ

2019-12-18

На изображении может находиться: в помещении

15 грудня відзначається Міжнародний день чаю. Ідея відзначати це свято літала в повітрі багато років, але тільки після обговорення на всесвітніх громадських форумах в індійському місті Мумбаї і бразильському Порту-Алегрі в 2004 та 2005 році відповідно, дата 15 грудня стала Міжнародним днем чаю. Метою його святкування було привернути увагу суспільства до проблем продажу чаю та популяризації цього напою у світі.

Напередодні Дня чаю в Шполянській центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка відбулося чергове засідання клубу чаю, присвячене темі «Пан Пиріг».

Чай – один із улюблених напоїв дорослих і дітей. Важко знайти в сучасному світі людину, байдужу до чаю.

Ведучі заходу Тетяна Гетьман та Надія Акацат ознайомили присутніх з історією виникнення свята, видами чаю та традиціями чайної церемонії. Присутні переглянули цікавий відеоролик, з якого дізналися про корисні властивості цього тонізуючого напою, способи заварювання чаю та поради щодо його вживання.

Нині чай – невід’ємний атрибут нашого повсякденного життя. Сутність чайного обряду полягає в тому, щоб дати можливість людині поміркувати над своїм життям, очистити душу від повсякденних турбот і суєти, нагадати про гармонійну єдність людини з природою та іншими людьми.

Традиційно в Україні до чаю випікали пироги, які символізували домашній затишок та достаток. Українці дуже любили пироги і вміли так майстерно їх готувати, що страва стала частиною національних традицій.

Випікали пироги з м’ясом, грибами, капустою, картоплею, крупами, гарбузом, ягодами, з сиром, яблуками, маком. Овочева начинка також була різноманітна. А для того, щоб пиріг вдався, з тістом, за повір’ям, треба розмовляти й братися за нього тільки в хорошому настрої.

Ведучі розповіли про види тіста, з якого можна випікати пироги, форми та види пирогів. Присутні на заході мали можливість поспілкуватися за чашкою ароматного чаю та посмакувати смачними пирогами, які з любов’ю виготовили бібліотекарі Шполянської ЦБС.

Пироги… Ну як без них обійтися! Це головні гості на нашому столі. Бабусині рецепти смачних пирогів збереглися й донині та радують нас своєю пишністю і м’якістю. В теплій, затишній обстановці учасники заходу за чашкою чаю отримали приємні емоції від спілкування та заряд гарного настрою.

На изображении может находиться: еда

Кiлькiсть переглядiв: 126

Коментарi