• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З НАГОДИ ВИЗВОЛЕННЯ МІСТА ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

З НАГОДИ ВИЗВОЛЕННЯ МІСТА ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

2020-01-28

Нет описания фото.

27 січня – визначний день для жителів нашого міста. Цьогоріч шполяни відзначають 76-ту річницю визволення м.Шполи від фашистських загарбників. З нагоди пам‘ятної події, в Шполянській центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка проведено ряд заходів, присвячених дню визволення.

В читальному залі районної бібліотеки представлена книжкова виставка «Фронтовими дорогами війни». Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції дають можливість користувачам бібліотеки більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму.

Для дорослих відвідувачів відбулась історична година «Тихі зорі вічної пам’яті». Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко розповіла присутнім про воїнів-визволителів нашого рідного міста та про те, як відбувалося звільнення міста від фашистських загарбників. Затамувавши подих, читачі слухали інформацію, дивились фотоматеріали, слухали пісні воєнної тематики. В пам’яті навіки збережуться імена героїв – І.І.Прошина, В.Ф.Орлова, М.Тарасова, Є.О.Хохлова, Ігольнікова В.М., Богомолкіна М.Г., Кокорєва М.О., Вардосанідзе Д.Г., Григора Акопяна та багато інших визволителів.

В інтернет-центрі відвідувачі мали можливість переглянути документальний фільм «Корсунь-Шевченківська операція», який розповідає про наступальну операцію в січні 1944 року, під час якої було ліквідовано угрупування гітлерівських військ на Корсунському виступі та створено сприятливі умови для остаточного визволення Правобережної України. Операція, яку в німецькій літературі назвали «Битвою під Черкасами» (або Черкаський котел) була однією з вирішальних у Великій Вітчизняній війні.

В юнацькому секторі також оформлена книжкова виставка «Бережімо світлу пам’ять», на якій представлені книги, документи, експозиції, які розкривають правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.

Бібліотекарі районної бібліотеки зуміли цікаво й змістовно донести до відвідувачів необхідну інформацію та показати весь трагізм війни, зрозуміти, як нелегко дісталася перемога нашому народу.

Низький уклін, вічна пам’ять і Слава воїнам-визволителям !

Нет описания фото.

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят, люди сидят, ребенок и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi