«В ПОЕЗІЇ НАТХНЕННЯ Я ЧЕРПАЮ»

2020-01-30

На изображении может находиться: 1 человек, часть тела крупным планом

Шполянщина – серце України, мальовничий край славний своїм минулим і своїми людьми. Край багатий на таланти та здавна знаний могутніми літературними традиціями. Люди нашого краю поповнювали і поповнюють скарбницю духовної культури своїми здобутками. А джерелом духовного багатства завжди була і буде книга.

30 січня 2020 року в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка відбулась творча зустріч «В поезії натхнення я черпаю» з людиною, яку природа і батьки обдарували неоціненним багатством – багатогранним талантом. В гості до шанувальників поезії завітала поетеса-землячка з с.Матусів Любов ДЕНИСЕНКО.

На зустріч прийшли представники влади, працівники сектору культури, члени районного літературного об’єднання ім. О.Влизька, громадськість міста та поціновувачі поетичного слова.

Ведучі заходу Тетяна Гетьман та Тетяна Матвієнко познайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом поетеси, розповіли про її минуле та сьогодення.

Поезія Любові Семенівни оцінюється знавцями та друзями як вишукана, лірична, патріотична, що оспівує красу рідного краю, духовні цінності жінки-українки, жінки-матері, глибоке почуття любові. ЇЇ лірика проста і глибока, сповнена філософського змісту та соціального звучання.

«Без поезії я вже просто не я, - каже Любов Семенівна, - бо в ній і натхнення черпаю, і виплескую свої емоції, думки, переживання. І якщо мої рядки принесуть ще й іншим радість, для мене це найкраща винагорода».

Поетеса розповіла присутнім про себе, про те, як у неї народжуються вірші, зачитала свої власні поезії та презентувала учасникам зібрання свою книгу «Більшого щастя немає», яка цьогоріч висувається на здобуття літературної премії «Чарівне перо» районного літературного об’єднання ім. О.Влизька. З захопленням сприймалися учасниками заходу також поезії, які декламували учні Матусівської загальноосвітньої школи № 1 Ніна Маняк та Людмила Короткова.

Музично обдарованих людей надихають вірші Любов Семенівни, вони їм дають нове життя і створюють пісенні переливи. 12 поезій поетеси з легкої руки Матусівського самодіяльного композитора, керівника вокально-інструментального ансамблю «Матусяни» Володимира Сівака стали піснями. Протягом всього заходу звучали пісні на слова Любові Денисенко у виконанні солістів ансамблю Надії Олійник та Анатолія Мойсеєва і з захопленням сприймалися присутніми.

Наприкінці зустрічі до присутніх зі словами вдячності звернулися керівник апарату Шполянської райдержадміністрації Любов Бакалина та заступник голови районної ради Лідія Татарина, які побажали поетесі нових літературних здобутків. На заході виступили також заступник сільського голови Матусівської сільської Ради об’єднаної територіальної громади Ірина Береза, голова районного літературного об’єднання ім. Олекси Влизька Ольга Гарбарук, директор сільської публічної бібліотеки Матусівської об’єднаної територіальної громади Надія Коваль та голова районної ради ветеранів війни та праці Володимир Пустовіт, які подякували Любов Семенівні за натхненну працю, неоціненну творчість та висловили сподівання на вихід ще не однієї збірки її поезій.

Творча зустріч з поетесою відбулася в теплій, дружній і душевній обстановці, яка в кожного з присутніх залишила приємні емоції.

Тож побажаємо Любов Семенівні багато сонячних днів, світла і тепла, щоб вистачило на сто літ здоров’я, щастя і добра. Нехай Ваша, шановна Любов Семенівно, душа виважено ступає на читацький поріг із гармонійним світлим поетичним Словом. Хай здійсняться ці щирі побажання !

Працівники центральної районної бібліотеки ім. М.Томенка висловлюють щиру вдячність колективу вокально-інструментального ансамблю «Матусяни» під керівництвом Володимира Сівака за участь у заході та прекрасну музичну програму.

А всіх бажаючих ознайомитися з творчістю поетеси-землячки Л.С.Денисенко, запрошуємо до центральної районної бібліотеки !

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек, сидит

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, цветок и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, цветок и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, часть тела крупным планом

На изображении может находиться: 2 человека, люди сидят, ребенок и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и растение

На изображении может находиться: 5 человек, в том числе Наталя Мазур, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 10 человек, в том числе Наталя Мазур и Надія Коваль, люди улыбаются, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят

На изображении может находиться: один или несколько человек

На изображении может находиться: 1 человек, в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, костюм

На изображении может находиться: 2 человека, растение

На изображении может находиться: 3 человека, в том числе Наталія Задорожня и Tanechka Tatiana, люди стоят и в помещении

https://www.facebook.com/library.shpola/videos/2929253700475085/?t=1

Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi