• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВШАНУВАЛИ ЛЕСЮ УКРАЇНКУ

В РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВШАНУВАЛИ ЛЕСЮ УКРАЇНКУ

2020-02-25

На изображении может находиться: 1 человек

25 лютого в Україні відзначається 149-та річниця від дня народження видатної української поетеси, письменниці, перекладача, культурного діяча Лесі Українки. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

З нагоди дня народження письменниці в районній бібліотеці імені Миколи Томенка проведено літературну мандрівку «На шлях я вийшла ранньою весною». Бібліотекар відділу обслуговування Тетяна Гетьман розповіла про життя та творчість Лесі Українки, драматичні події та маловідомі сторінки її життя. Під час заходу у виконанні читачів бібліотеки виразно прозвучали поезії поетеси «Надія», «Конвалія», «Без надії сподіваюсь», «Хто вам сказав, що я слабка», «Хотіла б я піснею стати» та ін.

Також користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Високе світло імені та слави», яка розгорнута у відділі обслуговування. Представлена література знайомить відвідувачів з найкращими книгами, присвяченими життю та творчості письменниці. Гортаючи сторінки цих книг, зацікавлений користувач має можливість помандрувати численними дорогами, що простилалися перед Лесею Українкою в усі кінці світу.

В інтернет-центрі кожен бажаючий мав нагоду переглянути відео-альбом «Обличчя української історії: Леся Українка».

Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу для життя і праці. Її ім’я як і її поезії завжди будуть жити в серцях українців.

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi