• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З нагоди Всесвітнього дня навколишнього середовища

З нагоди Всесвітнього дня навколишнього середовища

2020-06-10

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

З нагоди свята 9 червня в районній бібліотеці ім. М.Томенка організували акцію «Мій внесок у збереження довкілля». Цього дня в бібліотеці провели збір використаних батарейок, які містять шкідливі та небезпечні речовини. Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко зазначила, що одна пальчикова батарейка здатна забруднити токсичними речовинами 16 квадратних метрів землі та 400 л води. Більше 99 % всіх батарейок в Україні зараз викидаються в землю, в ліс, в річку та забруднюють нашу природу. Після потрапляння в сміття металеве покриття батарейки руйнується від корозії і важкі метали потрапляють в грунт і грунтові води, а звідти до річок, озер та інших водойм, які використовуються для питного водопостачання.

Бібліотекарі провели вкрай необхідну акцію та розмістили в приміщенні районної бібліотеки ємність для збору відпрацьованих батарейок. Це дозволить знизити рівень забруднення земель і питних вод міста та допоможе місту стати більш безпечним місцем для життя.

Тепер кожен відвідувач бібліотеки може долучитись до нашої акції та здати відпрацьовані батарейки на утилізацію. Тому закликаємо не викидати використані батарейки.

Бережімо довкілля разом !

На изображении может находиться: 6 человек, в том числе Tanechka Tatiana, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек

На изображении может находиться: 1 человек

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и в помещении

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

На изображении может находиться: Tanechka Tatiana, стоит и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят, ребенок и в помещении

Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi