• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З нагоди Дня скорботи та вшанування жертв війни

З нагоди Дня скорботи та вшанування жертв війни

2020-06-22

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

З нагоди пам’ятної дати в Шполянській центральній районній бібліотеці ім. М.Томенка відбулась година пам’яті “Ті дні у пам’яті народній”. Завідуюча відділом обслуговування Валентина Іщенко зазначила, що 22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу. 79 років відділяє нас від того дня, але в пам’ять прориваються спогади-миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя,а на смерть, війни, в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

Історію найкривавішої війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх та літературних творах. Частина з таких художніх та документальних творів представлена на книжковій виставці-пам’яті «Ми пам’ятаємо про вас, герої!», організованій в читальному залі районної бібліотеки.

В юнацькому секторі відбулась історична бесіда та організована розгонута книжкова виставка «Той біль із часом не минає». Експозиція представлена літературою, документальними матеріалами, автобіографічними роздумами, спогадами та фотоальбомами. Звертаючись до присутніх відвідувачів, бібліотекар сектору Олена Бурмістрова зазначила, що саме 22 червня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 р.) та тісну військово-економічну співпрацю між Німеччиною та СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпрочалася одна з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття війна, яка тривала до 8 травня 1945 року.

Священний обов’язок кожного громадянина України – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою нацизму.

Кiлькiсть переглядiв: 65

Коментарi